29 / 04 / 2024

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracının kaçak kullanımı sebebiyle ev sahibinin yapabileceklerini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, kiracısının alt katın elektrik tesisatına girip kaçak elektrik kullandığını ve ardından anahtarı komşuya bırakıp kaçtığını belirterek, kendilerine borç çıktığını ve hangi mahkemede dava açabileceğini sordu.

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Tamer Heper, anlatılanlarda iki hukuki durum olduğuna dikkat çekerek birinin cezai birininse tazminatla ilgili olduğunu belirtti. Cezai hususun, kaçak elektrik kullanımının hırsızlık olmasıyla bağlantılı olduğunu belirten Tamer Heper, "Muhtemelen üst kat kiracı için bu hususta da girişimde bulunulacaktır ama bu durum okuyucumu ilgilendirmeyecek, zira suç şahsidir" diye konuştu. 

Suçu kim işlediyse onun yargılanacağına dikkat çeken Heper, ikinci husus olan tazminatla ilgili "Böyle bir kullanımın elbette bedeli var. Bu bedel kullanandan cezalı olarak tahsil edilecek" açıklamasında bulundu.

***

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Okuyucusunun borcunun bulunmadığının tespitiyle ilgili dava açabileceğinin altını çizen Heper, davanın tüketici mahkemesinde olacağını belirtti. 

Fakat tüketici mevzuatı içinde bir de hakem heyetine başvurma durumunun bulunduğuna dikkat çeken Heper, 2022 için 10 bin 280 liraya kadar ihtilaflarda ilçe tüketici hakem kurullarına, 15 bin 430 liraya kadar olan ihtilaflarda il tüketici hakem heyetlerine başvuru yapıldığını dile getirdi. 

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar oldu? Yeni zam geldi mi? İşte 6 Nisan benzin, motorin ve LPG fiyat listesi...

 

 


Geri Dön