28 / 04 / 2024

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yapmıyorsa...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yapmıyorsa...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan problemleri kaleme aldı. Tamer Heper, ev sahiplerinin kira alamadığı durumda başvurabileceği yolları yazdı. İşte Heper'in o yazısı...



Tamer Heper, "Kiracıların kiralarını ödemedikleri bir döneme girdik. Şimdi ‘bu ne demek’ diyeceksiniz, değil mi? Şu demek: Kiraların anormal yükseldiği bir dönemdeyiz" ifadelerini kullanarak yazısına başladı. Vatandaşların sokakta kalmamak amacıyla her şeye razı gibi konut kiraladığını vurgulayan Heper, "Sonra yüksek kira, yüksek yakıt, yüksek elektrik, bunları karşılayamayınca kiraları ödemiyor" şeklinde konuştu.

Okuyucunun yaşadığı sorunların başlangıcının 2 sene önce olduğuna ve o dönemde fahiş kira yükselişlerinin henüz yaşanmadığını dile getiren Heper, "Karşılaşılan bu problem en çok son aylarda yaşanmaya başladı ve yaygınlaştı. Bu durumda da konut sahibi kiracı ihtilafları doğal olarak çoğaldı" açıklamasında bulundu. 

***

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yapmıyorsa...

Okuyucunun alamadoğo krialar nedeniyle icra takibine başvurduğunu belirten Heper, itiraz üzerine takibin durduğunu ifade etti. Başlattığı tabini çeşidine göre okuyucunun itirazın talebini ya da tahliye sürecini takip edeceğini vurgulayan Heper, "Bu işlemler yürürken bina yönetimi, ödenmeyen gider ve avansı kat malikinden yani okuyucumdan talep edebilecek" ifadelerini kullandı. 

Borçlardan malik ve malikle beraber kiracının da sorumlu olduğunun altını çizen Heper, kiracının su ve gaz gibi hizmetlerinin kesilmesi gibi bir hakkın söz konusu olmadığını vurguladı. 

***

Heper konuyla ilgili yazısını şu şekilde bitirdi: 

"Yani özetle; kira ödeyemeyen kiracı her ne kadar mağdur ise ev sahibi de bir o kadar mağdur. Zira hukuki işlemleri de uzun sürecek. Ben diyorum ki isterseniz bu sarmala girmemek için kiraları ödenmeyecek seviyelere çıkarmayalım. Makul seviyelerde kalalım da hem kiracı hem kiralayan mağdur olmasın."

Konut kiralarındaki fahiş artışlar engellenecek! Araştırma önergesi verildi!

İstanbul'da kira ortalaması asgari ücretin üzerine çıktı! Bin liradan ucuz kiralık daire yalnızca o 16 şehirde kaldı!


Geri Dön