29 / 04 / 2024

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.



Faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu şeklinde bilinen toplam 35 tasarruf finansman şirketinden 21 tanesi geçtiğimiz Temmuz'da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından tasfiye edilmişti. Halk arasında 'Evim' şeklinde bilinen bu şirketlere para yatıran 54 bin kişi de mağdur olmuştu.

Şirketlere yatırdıkları paraları alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda buluşarak bir basın açıklaması yaptı. 

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı nda eylem yaptı!

Seslerini duyurmak isteyen Evim Mağdurları Platformu'nun açıklamasında "Düzenlemenin üzerinden aylar geçti ve biz helal rızkına, haram olan faiz illetini katmak istemeyen, kendi değerlerine sahip çıkmak için uğraşan, çoluk çocuğuna helal lokma ile bir şeyler vermek derdinde olan vatandaşlar düşünülmeden, devlet yönetimi tarafından yapılan bu faizsiz finans sistemi düzenlemesi ile mağdur edilmiş olduk. Devletimizden beklentimiz, bizleri BDDK VE TMSF'nin insafına bırakıp alın terimizin; helal lokmamızın yok edilmesine göz yummasın. Kurumlara, insan hak ve onurunun korunması hususunda verilecek her türlü talimat tasfiye sürecini yöneten ve bizim mağduriyetimize göz yuman BDDK ve TMSF üzerinde olumlu etki yapacağı kanaatindeyiz" ifadeleri yer aldı.

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı nda eylem yaptı!

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da Evim Mağdurları Platformuna destek için buluşmaya katılım sağladı. 

Gerçekleştirilen buluşmada hem genel basın açıklaması ile hem de bireysel mağduriyetinin artık duyulması adına bazı konuşmalar yapıldı. Binlerle ifade edilen mağdur sayısının ortaya çıkmasında kimler sorumlu ise ve bu süreci hali hazırda sürdüren resmi makamların dikkatinin çekilmesi için gerçekleştirilen basın açıklaması soruna kayıtsız kalmaması gereken şahıs ve kurumların artık çözüm odaklı olmaları talep edildi.

Basın açıklamasını takiben platform üyeleri olarak önümüzdeki süreç hakkında görüş alışverişi yaptı. Ayrıca Evim Mağdurları Platformu üyelerinin daha fazla birlik olup ses yükseltmek için daha yoğun biçimde hem basın açıklamaları yapılması hem bürokratik açıdan ulaşılması gereken her yere bildirim çalışması yapma kararları alındı.
 

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön