28 / 04 / 2024

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları yarın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu önünde toplanacak.



Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri yarın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu önünde toplanacak.

Yarın saat 10:00 itibariyle TMSF önünde hak ve alacakları için nöbet tutma kararı alan mağdular Türkiye'nin dört bir yanında yeni eylemler yapmıştı. Evlerine kavuşmek isteyen mağdurlar İstanbul, Trabzon, Konya, Bursa, Gaziantep'te yaptıkları eylemlerle sosyal medya sitesi Twitter'da da altı saat gündemde kalmışlardı. 

"54 Bin Evim Mağduru Tek Ses Tek Yürek" sloganıyla yola çıkan 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri geçtiğimiz Ekim ayında da başkent Ankara'ya giderek Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüşmüştü.

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu olarak bilinen toplamda 35 tasarruf finansman şirketinden 21 tanesi geçtiğimiz Temmuz ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilmişti. Halk arasında 'Evim' şeklinde bilinen şirketlere para yatıranlar da büyük mağduriyet yaşamıştı.

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları alamayan mağdurların sayısı 54 bin olarak biliniyor. Geçtiğimiz aylarda Maçka Demokrasi Parkı'nda bir araya gelerek bir basın açıklaması yapan 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!

Evim Mağdurları Platformu'nun açıklaması şu şekilde:

Bizler 2 Temmuz 2021 günü faizsiz finans kurumları için yapılan bir düzenleme ile bir anda mağdur edilen 54 binin üzerinde olan evim şirketleri üyeleriyiz. Ülkemizin değişik şehir meydanlarından, sosyal medyada ve en önemlisi başkent Ankara'da sesimizi duyurmak için defalarca bir araya geldik. Yapılan bu düzenlemenin hayatın doğal akışına aykırı bir şekilde bütün işleyişi yerle yeksan eden bir çalışma olduğunu ve bunun da hiç bir suçu günahı olmayan bu memleketin helal lokma peşinde koşan gariban halkını bir sürü sosyal, ekonomik ve psikolojik soruna götürdüğünü anlattık.

Ülkenin gerçeği olan mağdurun derdini anlatırken ötelenmesi, öreselenmesi, duyulmaması durumu ile aylardır karşı karşıya bırakıldık. TMSF isimli kurum geldiğimiz altı ayı aşkın süreçte biz mağdurların kararlı bir şekilde hak ve alacak davamıza sahip çıktığımızı yeni anlayınca bizler için geç, bizler içi hiç bir şekilde ciddiyet içermeyen ve gerçekten uzak olan şirketlerin devri açıklamasını alelacele bir biçimde hafta sonuna denk gelen bir günde yapmak zorunda kaldı.

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!

TMSF' nin yapmış olduğu tasfiye edilen şirketlerin devri olacak açıklamasında devir tarafları belli değil ve işin, işleyişin olacağı açık tarihi belli değilken aylardır TMSF' nin yaptığı zamana oynamak sürecinin bir tezahürü olarak karşımızda duruyor.

Bizler platform olarak TMSF yöneticilerine sorunun çözümünde şeffaf olunması gerektiğini ve platform üyelerinin çözümün en haklı tarafı olarak bu sürece katılım sağlamak istediğimizi bunun da gerekliliğini ilettik. Hak için ve hakkımız olanı geri almak için yapacağımız birlik ve dayanışma buluşmasına Türkiye' nin seksen bir vilayetinden katılım sağlayan tüm mağdur durumda ki yurttaşlar olarak devlet büyüklerimize bir kez daha sesleniyoruz.

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!
 
54 bin mağdur insanı, yapılan düzenleme de ön ayak olan BDDK ve TMSF' nin insafına bırakmaz. Devlet irade ve idaresinin vatandaşın hakkının bir an evvel iadesi yapılması adına verilecek her türlü yapıcı talimat bu kurumların hak ve hakkaniyete dayalı çalışmasını sağlayacaktır.
 
Saygılarımızla.
Evim Mağdurları Platformu

BDDK ve TMSF'den açıklama: 6 şirket daha devroldu!

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön