02 / 05 / 2024

Evin akrabalık bağı olmayan birine satış ile devredilmesi!

Evin akrabalık bağı olmayan birine satış ile devredilmesi!

Babanın kardeşe devretmiş bulunduğu gayrimenkulle ilgili bir dava açılabilmesi için ya babanın bu işlemleri yaparken akıl sağlığının bulunmadığının iddia edilmesi lazım veya babanm ölmüş olması lazım



Babam bir nedenle malvarlığı içindeki evini akrabalık ilişkisi olmayan birine satış göstererek devretmiş. Zamanı gelince de geri istemiş, onlar da vekalet vermişler, babam da vekaleten onlardan kardeşim adına geri almış. Şimdi biz bu evde hak sahibi değil miyiz Kardeşim varlıklı ama bize herhangi bir şey vermiyor. • E.Y.

Okuyucum olayı çok ama çok detaylı anlatmış. Ben bu kadar özetleyebildim. Ancak bu kadar detayın içinde asıl unsur, babanın malvarlığını bir oğluna devretmiş olması. Burada bilinmesi gereken önemli husus baba hayatta. Dolayısı ile gerekçesi ne olursa olsun, babanın kardeşe devretmiş bulunduğu bu gayrimenkulle ilgili bir dava açılabilmesi için ya babanın bu işlemleri yaparken akıl sağlığının bulunmadığının iddia edilmesi lazım veya babanm ölmüş olması lazım. Olayda babanın akıl sağlığı konusunda bir şüphe yok, akıl sağlığı yerinde. O halde yapılabilecek müdahaleler ancak babanın ölümünden sonra olabilir.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön