27 / 04 / 2024

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmaları da hız kazandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre özellikle İstanbul’da bu konuda ciddi adımlar atılıyor. Riskli durumda olduğu tespit edilen konutlarda yaşayanlara, kira yardımının dışında taşınma desteği de veriliyor. Yapılan desteklerin miktarı da kentlerde göre değişiyor.

En büyük destek, İstanbul’da yaşayan vatandaşlara ödenirken, küçük şehirlerde de bölge şartlarına göre en uygun tutarda yardım yapılır. Yardımlardan faydalanmak isteyenlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkili birimlerine başvuru yapması gerekiyor.

KİRA YARDIMI 5 BİN 500 TL OLDU

Mega kent İstanbul’da kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen konut sahipleri için yardım tutarları da artırıldı. Buna göre aylık olarak 5 bin 500 TL kira yardımı yapılacağı kaydedildi. Ankara, Antalya gibi büyükşehirlerde kira yardım tutarı 3000 TL’den 4500 TL’ye yükseltildi.

Ayrıca Küçük şehirlerde yaşayanlara da 3000-3750 TL arasında kira yardımı veriliyor. Söz konusu kira desteği, 18 ay-48 ay arasında değişen süre ile veriliyor.

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

TAŞINMA YARDIMI 11 BİN TL OLDU

Mega kent İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için bu yıl 11 bin TL tutarında taşınma yardımı verilecek. Diğer büyükşehirler için 9 bin TL tutarında ödeme yapılacak. Geri kalan illerde de 7 bin 500 TL tutarında yardım yapılacak.  Peki taşınma yardımı nasıl alınır? Taşınma yardımı almak için hangi belgelerin ibrazı zorunludur? 

Verilen detaylara göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kapsamında başvuru yapmak isteyenlerin nüfus cüzdanı fotokopisini başvuru esnasında ibraz etmesi gerekiyor. Ayrıca Kiracılar, konutta oturduklarını ispatlamak için fatura ibraz etmelidir.

Kira ve taşınma yardımı başvurularında nüfus kayıt örneği, yeni adres belgesi talep ediliyor. Ayrıca başvuru için gerekli şartları sağlayanlar, yardımlardan kısa zaman içinde yararlanmaya başlıyor.

 

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

Milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zenginleşti! Krizlerde, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!


Geri Dön