06 / 10 / 2024

Evinize mavi rengi davet edin!

Evinize mavi rengi davet edin!

Gözlerimi açtığımda, ışıklar içinde yapraklar, bedenimden biraz yukarıda tatlı tatlı salınıyordu. Mis kokulu bir esintinin eşlik ettiği bu dans gösterisini izledim




Önceki gün, 'yaşam ağacı'nın altında uyandım.

Gözlerimi açtığımda, ışıklar içinde yapraklar, bedenimden biraz yukarıda tatlı tatlı salınıyordu. Mis kokulu bir esintinin eşlik ettiği bu dans gösterisini izledim. Bir süre hiç kıpırdamadım. Sihrin bozulacağını düşünerek kıpırdaman durmaya çalıştım. Ama nafile. İlle de dokunasım var! Uzandım. Işığı yakalamak istedim. Yattığım yerden kollarımı uzattım. Hepsini kucaklamak ve sarılmak istedim. Beni içlerine alsınlar diye. Sonra düşünmem yanlarına götürdü beni. Orada kalmak istedim. Olmadı. Uyandığımda perdeden sızan ışığa bakıyordum...

Yakut ve Altay Türkleri'nde 'Yaşam Ağacı' bilgisi vardır. Pek çok gelenekte ve mitolojilerde, bu iki kelime iki dünya arasını bağlayan ağacı anlatmak için kullanılır. şžamanların daha yüksek katmanlara, bulundukları yerden uzaklara ve gidilmedik, gidilmeyecek yerlere yolculukları için çok önemlidir.

Uyanınca biraz araştırma, biraz hatırlatma yaptıktan sonra size yazmak istedim. Bu dünyaya kısa bir yolculuktan sonra, beyaz kaldı gözlerimde. Saf ışık. Bu yüzden size, beyaz olan bir dünyadan, beyaz yapan renklerden bahsetmek istiyorum. Rüyamda gördüğüm ağacın yaprakları beyaz ışıklar saçıyordu. Neden beyaz olduklarını sordum; niye kırmızı, mavi, turunculardan bir harmoni olmadığını. Peki, ya beyaza hangi renkler ulaşırdı   Tüm renkler birlikte, beyazı oluştururlar. 7 renklik tayfın yolculuğunu geri çevirirseniz beyaza ulaşırsınız. Aralarından birini seçtim: Mavi.

Dünyanın buğusu, göklerin mis kokulu enginlikleri, denizlerin tuzlu kucak açışları... Doğanın her yerine sızmış bu renk. Simsiyah bir uzayın içinde boşlukta masmavi bir topuz. Üzerindeyiz. Ama ayaklarımızın altında serili güzelliği görmek için kıyılara gitmek, kafamızı kaldırıp gökyüzüne bakmamız gerekiyor. Peki ya evlerimiz Maviler var mı hayatınızda Olmalı!
 
SÜKUNET VERİR

Mavi, yaşamınıza çok özel şeyler getirecek. Feng Shui, görevini yaparken renkleri kullanır. Tüm mekanları hislerimiz ile algılarız. Her ne kadar görsel bir tanıklık gibi gelse de, ilk karşılaşmalarınızı hatırlarsanız bana hak vereceksiniz.

Bir mekana girdiğinizde ve mekanı ilk gördüğünüzde edindiğiniz bilgi 'hissel' bir bilgidir. Sözler 'Maviymiş' ya da 'Küçükmüş' dese de algı esasen sizde yarattığı hisler üzerine biçimlenir. Dolayısıyla mekanlarınızda deneyimleceğiniz hislerin kalitesini artırmak için kendinize yardım edebilirsiniz.

Mavi sükunet verir. Buna zemin hazırlar. Meditasyon veya ibadet alanlarında işe yarayacağı gibi, hiperaktivitenin sorunlarını gidermek için destektir. Soğuk zannedilebilir. Fakat seçilen tonu çok önemlidir. Maviyi sadece duvarda değil, eşyalarınızda, temas halinde olacağınız kumaşlarda kullanırsanız size çok daha iyi gelecektir. çok mavi, birçok renkte olduğu gibi sonuçları değiştirir. Fazlası tembel ve melankolik olmanıza zemin hazırlayabilir. Yatak odaları, hiperaktif çocukların odalarında, kilo sorunu olan kişilerin mutfaklarında, banyolarda kullanılabilir.

EVİNİZİ HANGİ RENKLE   TARİF EDİYORSUNUZ

Genel olarak evinizi gözleriniz kapandığında tarif etmek isteseniz hangi rengi seçersiniz Kendinize sorun; turuncu, kırmızı, yeşil, kahverengi...
Pek çok danışanımdan bu sorunun yanıtını kahverengi olarak alıyorum ve ben de onlara ikinci soruyu soruyorum hemen. Kendinize niye bunu yapıyorsunuz Hayatın renkleri nerede Nerede o güzelim ilkbahar renkleri Neden uzak duruyorsunuz onlardan Yaşamınızın dışında bıraktığınız renkleri sıralayın. Neleri ertelediğinizi, neleri hayatınıza katmadığınızı göreceksiniz!
Her renk önemli hayatımızda. Peki siz mavi değilseniz, ne renksiniz
Her renk onunla buluşan şey ile anlam kazanır. Evinizi anlamlandırmak, evinize nefes aldırmak istiyorsanız maviyi kullanın. Mavinin büyüsünü evinize davet edin.

Renkler paylaşıldıkları zaman hayat bulurlar. Onlar dokunmamın yollarını bulun. Kumaşa, tüle, aksesuara, duvara, ışığa her yere uygulayabilirsiniz.
Unutmayın, 'gelecek' zihninizde. Onu şimdiye siz getirin. Hayallerinizi Feng Shui ile gerçekleştirmek istiyorsanız, onun ellerini tutun. Onun elleri bu kez mavi olsun. Bakalım neler olacak

Kan dolaşımını yavaşlatır

çin tıbbında insanın hastalıklarını tespit etmek için 12 renk kullanır. Kayıtlara göre, İbni-i Sina,   araştırmalarında mavi rengin kan dolaşımını yavaşlattığını ortaya çıkarmış. Kırmızı ise hızlandırıyormuş. Tansiyon hastaları bu iki renge özellikle dikkat etmeli. Bedenimizde boyun bölgemizdeki tiroid ile bağı olan bu renk, denge ile bağlantılıdır. Kendimizi ifade konusunda da mavi renk çok önemlidir.

Haftanın ipucu

Deri ölü enerjidir. Öldürülmüş ve canı alınmış bir varlığa ait olduğu için gerçek derileri kullanmayın. Geçmişte yaşamını bizim için feda eden canlılara şükran borçluyuz. Ama artık suni deri uygulamaları var. Onları tercih edin.
Akşam/FUNDA CEYHAN


Geri Dön