03 / 05 / 2024

Evinizi bahara hazırlamak için 10 öneri!

Evinizi bahara hazırlamak için 10 öneri!

Evinizi canlandırmak için; çiçek desenli perdeler kullanın, ahşap lambrilerinizi mavi ya da yeşile boyatın. Pembe, sarı ya da kırmızı tonlarında halıları tercih edin. Klasik mobilyalarınızı ise beyaz aksesuvarlarla kombine edin



Neredeyse Mayıs ayına yaklaşmamıza rağmen bahar henüz yüzünü göstermese de; bahar tazeliğini evinizde yaşamanız mümkün... Odalarınızda yapacağınız ufak değişikliklerle evlerinizi canlandırabilir; kendinizi kasvetli havalardan, en azından evinizdeyken uzak tutabilirsiniz. İşte evlerinize bahar tazeliği getirecek 10 basit öneri:

DUVARLARDA KREM TONLARI
Duvarlarınız için natürel tonlarda bir renk tercih edin. Özellikle krem tonları, odalarınızda her tür dekoratif değişikliği yapabilmeniz için çok uygun bir ortam sağlayacaktır.

KÜÇÜK DESENLİ DUVAR KAĞIDI
Doğru seçilmiş duvar kağıtları odalarınızı canlandırmak için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Özellikle küçük odalara sıcaklık ve derinlik katmak ve daha ışıklı hale getirmek için küçük desenli duvar kağıtları kullanın.

ÇİÇEKLİ KUMAŞLAR SEÇİN
Pembe, sarı ya da kırmızı halılar kullanın. Mobilyalarınız için bir desen teması belirleyin; çiçek desenli kumaşlar ortamı canlandırmak için birebirdir!

UÇUŞAN PERDELER KULLANIN
Pastel pembe ve lila tonlarındaki çiçekli desenli perdeler, doğal renklerdeki döşemelerle kombine edildiğinde; dışarının aydınlığını içeriye çekecektir. Yere kadar uzanan pencerelerde uçuşan perdeler kullanın.

KETEN MASA ÖRTÜSÜ SERİN
Arkadaş toplantıları için samimi bir yemek masası hazırlayın. Keten masa örtüsü serin; beyaz yemek takımları ve kristal kadehler tercih edin. Masayı çiçeklerle süsleyin. (House Beatiful)

RENKLİ VE DESENLİ BİR KOLTUK ALIN
Duvarları natürel renklerde boyanmış odalarınızı; yeşil, pastel mavi ve limon sarısı tonlarındaki desenli bir koltukla sıradanlıktan kurtarabilirsiniz. Pastel desenli kumaşlar hem odanızı canlandırır hem de gözünüzü fazla yormaz.

GRİ MODERN HAVA YARATIR
En açık krem tonları ışığı bolca yansıtacağından küçük ve karanlık odalar için idealdir... Şeftalimsi tonlar büyük ve ışıklı odalara parlaklık katarken, sarı bazlı olanlar samimi bir country atmosferi yaratır. Modern bir görüntü ise kremin gri ve kahverengi tonları ile sağlanabilir.

YATAK ODASINDA MAVİ RENKLİ NEVRESİM KULLANIN
Bahar tazeliğinde bir yatak odası yaratmak için mavi ile beyaz tonlarını tercih edin. Duvarlara ruh katan çiçek desenli kağıtları, yine çiçek desenli nevresimler ve yatak örtüleriyle buluşturun. Fotoğraf çerçevelerinizde pastel renkler tercih edin. Aksesuarlarınızı çiçek desenli kutularda saklayın.

DESENLİ VAZOLAR
Cam objeleri bir araya getirerek dekoratif bir köşe oluşturun. Özellikle üzeri desenli vazolar ve şamdanlarla dikkatleri bu zarif köşeye çekebilirsiniz. Bir de salondaki aynanın önüne yerleştireceğiniz mumlar, özellikle akşam yemekleri için romantik bir ortam yaratacaktır.

KLASİK MOBİLYA İLE MODERNİ BİRLİKTE KULLANIN
Eğer evinizde klasik mobilyalardan vazgeçemiyorsanız, onları beyaz aksesuvarlarla karıştırın. Mesela divan gibi geleneksel bir mobilyayı; modern yorumlu beyaz bir sandalye ile harmanlayarak klasik etkisini hafifletebilirsiniz. Ahşap lambirilerinizi yeşille boyayarak da evinizi canlandırabilirsiniz.
Sabah


Geri Dön