19 / 05 / 2024

Evlenecek gençler havalara uçacak! Tam 33 bin TL alabilirsiniz!

Evlenecek gençler havalara uçacak! Tam 33 bin TL alabilirsiniz!

Bugünlerde evlenecek olan ve yuva kurmaya hazırlananlar için ciddi bir maliyet olan düğün ve ev kurma masrafları kara kara düşündürüyor. Ancak devletin şartları yerine getirenlere verdiği para desteği imza atmaya hazırlananlara rahat nefes aldıracak.



Evlenme planları yapanların en zorlandıkları konu, masrafların karşılanması oluyor. Düğün yapma ve yeni bir ev kurmaya harcanan bütçe şiştikçe endişeler artıyor. Bu konuda devletin ise koşulları yerine getirenlere yönelik para desteği uygulaması bulunuyor.

Devletin yaptığı ödemelerden yararlanmak isteyenlerin en çok araştırdıkları ise bu maddi yardımlara nasıl ulaşacakları ve kimlerin maddi yardım alabileceği oluyor.  Devlet tarafından evlilik desteği belli koşulları yerine getiren herkese sağlanıyor. Çeyiz parası adıyla da bilinen bu destek 2023 yılı için tam 33 bin liraya kadar çıktı.

EN AZ 33 BİN LİRA ÖDENECEK

Devlet tarafından verilen çeyiz parası adıyla da bilinen evlilik desteği ile yuva kurmaya hazırlanan çiftler bir nebze de olsa rahatlarken,  evlilik bütçesinin yükü hafifliyor.

Evlenecek gençler havalara uçacak! Tam 33 bin TL alabilirsiniz!

Yeni yılda devlet tarafından verilen evlilik desteği  geçen yıl 21 bin TL iken, bu yıl maaşa oranla alınan bu destek  33 bin TL’den başlıyor.

Peki çeyiz parası kimlere veriliyor? Nasıl alınır, kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar…  


Geri Dön