03 / 05 / 2024

Evlenecek gençlere müjde! TOKİ ucuz konutlarının yüzde 20’si gençlerin olacak

Evlenecek gençlere müjde! TOKİ ucuz konutlarının yüzde 20’si gençlerin olacak

TOKİ’nin eli ile inşa edilecek olan 500 bine yakın ucuz konutun % 20'si gençlere ayrılacak. Her beş ucuz konuttan biri gençlerin olacak. İşte detaylar…



20 YIL VADELİ SEÇENEĞİ VAR

Sosyal konutların dışında üretim ve istihdamı artırmak için ülkenin birçok yerinde küçük ve orta çaplı işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecek. Bunlar da vatandaşa uygun fiyat ve ödeme kriterleri ile satılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eli ile yürütülecek olan proje kapsamında 81 ilde küçük ve orta sınıf işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecek. Vatandaşa kira ödüyormuş gibi işyeri sahibi olması için 20 yıl vadeli ödeme koşulu hedefler arasında.

EVİ OLMAYAN KİŞİLER ALACAK

Yalnız olarak hiç evi olmayan kişilerin kullanımına açılacak olan Hazine arazilerini aynı şekilde vatandaşın kendi için konut yapması sebebi ile uygun kriterlerde uzun zamanlı ödeme koşulları ile satışa sunulacak. Vatandaş ise tek parselde kendi evini inşa edecek veya talep örgütlenmesiyle daha büyük parseller satın alabilecek. İsteyenler kişiler ise müteahhitler ile anlaşacak.

BAKAN KURUM AÇIKLADI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önceki gün resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "İlk defa sosyal konut projesinde gençlerimize kontenjan ayıracağız. Bu şekilde inşallah projelerin sayısını ve miktarını artıracağız.

Genç kardeşlerimiz, hayata güven ile atılacağı, evlenecek kişilerin inşallah ev sahibi olabileceği bir kontenjanı gençlerimize sunacağız. Konutlarımız genç kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Evlenecek gençlere müjde! TOKİ ucuz konutlarının yüzde 20’si gençlerin olacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.17'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,19 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Ayçiçek yağına indirim mi geliyor? Fiyatlar dip mi yapacak?


Geri Dön