16 / 05 / 2024

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Düğün yapacak çiftler, yüksek enflasyon ve kur yükselişi sebebiyle bütçelerini zorluyor. Düğün maliyetleri iki katına çıktı. Peki ortalama düğün fiyatı kaç TL? 



Geçtiğimiz seneye oranla düğün mekânlarının fiyatları da yaklaşık iki katına yükseldi. Düğüne gelecek kişi sayısı ve mekânın özelliklerine göre fiyatlar değişiklik gösterse de evleneceklerin ortalama bir düğün mekânı için yaklaşık 100 bin lira bütçe ayırması gerekli. 

Fiyatlar düğünlerin kapalı ya da açık alanda, yemekli-yemeksiz tercihlerine göre değişiklik gösteriyor. Kapalı alanda yemeksiz 200 kişilik düğün mekânı en az 30 bin liradan başlıyor, ortalama fiyat ise 60 bin lira oluyor. 

Yemekli bir kır düğününde ise maliyet düğün salonlarına göre oldukça fazla Davetli sayısına göre kır düğünü maliyeti değişirken bir davetli için fiyatlar 350 ila 1500 lira arasında değişiyor. 300 kişilik bir organizasyonda ortalama fiyat 150 bin lirayı bulurken, en uygun fiyatlı mekânlar ise 100 bin liradan başlayan fiyatlar sunuyor. 

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Düğün.com Ceo’su Emek Kırbıyık, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında düğün maliyetlerinin yüzde 100 yükseldiğinin altını çizdi ve düğün mekânı, gelinlik, damatlık, gelin arabası, çiçek kalemlerden oluşan düğün günü maliyetlerinin tamamının 200 kişide 150 bin lira olduğunun altını çizdi.

Kırbıyık, düğün salonu tercih edildiğinde maliyetin 80-90 bin TL olduğunu, yemekli ve alkollü bir kır düğününde ise fiyatların 300 bin lirayı bulduğunu belirtti. 

Ev eşyaları maliyetlerinin de ortalama 150 bin TL olduğuna dikkat çeken Kırbıyık, "oplamda 300 bin lira ortalama maliyet olduğunu hesaplıyorduk fakat son bir ayda doların artmasıyla bu maliyetler de arttı" dedi ve bu yıl çok standart bir düğün ve ev eşyalarıyla evleneceklerin ortalama 300 bin TL maliyeti olabileceğini aktardı. 

Sahildeki aylık loca fiyatı dudak uçuklattı! 1 yıllık ev kirasına denk geliyor!

Bayramda çalışanlar dikkat! Bayram mesaisi ne kadar? Bayramda çalışanlar kaç TL alacak? 

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Kira anlaşmazlıkları en fazla 1 ayda çözülecek! Arabuluculuk şartı 1 Eylül'de başlıyor!

 


Geri Dön