23 / 12 / 2024

Evlerde 400 milyon dolarlık bahar temizliği!

Evlerde 400 milyon dolarlık bahar temizliği!

Havaların ısınması, baharın enerjisi evlerde temizliği de beraberinde getiriyor. Köşe bucak yapılan temizlik, evlerin "bahara uyanışı"nı sağlarken, 2 milyar dolarlık hacme ulaşan ev bakım ürünleri pazarından da 400 milyon dolarlık pay alıyor



Bunda da, firmaların son dönemlerde mutfak, banyo, yer ve duvar gibi yüzeyler için farklı etkileri olan yeni nesil temizlik ürünlerini geliştirerek, hijyenik ve pratik çözümler sağlaması etkili oluyor.

Ev ve işyerlerindeki bahar temizliği, mutfaklar için özel yağ ve kireç sökücüler ile fırın temizleyicilerinin, banyo ve tuvaletler için küf, pas ve mantar önleyicili hijyenik sıvı jellerin, parlak ve cam yüzeyler için çizmeden temizleyen spreylerin, ahşap ve seramik yüzeyler için özel olarak üretilmiş temizlik setlerinin, antibakteriyel kullanılıp atılabilen hazır deterjanlı ıslak bezlerin zincir market raflarında daha fazla yer almaşım sağlıyor.

İçeriğinde performansı artma maddelerin bulunduğu bu alanında uzman ürünler, bez, sabun ve tek bir deterjanla temizlik döneminin de kapanmasını sağlıyor. Raflarına banyodan mutfağa, salondan oturma odasına kadar evlerin her köşesi için farklı özelliklere sahip, ürün çeşitlerini taşıyan zincir marketler artık, çamaşır sularının yanında yağ ve kireç sökücülere, pamuklu bezlerin yanma hav ve iz bırakmayan mikrofiber ürünlere de ağırlıklı olarak yer veriyor. Antibakteriyel, tek kullanımlık, deterjana ihtiyaç duymayan bu temizlik bezleri, hem hijyenik hem de pratik olma özellikleri sayesinde ön plana çıkıyor.

Yağ lekesine formül

Firmalar artık, mutfak temizliğine yönelik ürünler geliştirirken temizlik malzemelerinin yağ sökücü olma özelliğine ağırlık veriyor. Mutfaklarda ocak, fırın, davlumbaz ve tezgâh gibi yüzeylerinde kireci, kiri ve her türlü yağ lekesini kolayca söken, ovalamaya gerek bırakmayan özel bez ve deterjanlar geliştirilirken, bu tür ürünlerin temizlik sırasında ciddi tahriş etmeme özelliği de önem taşıyor.

İz bırakmıyor

Banyo ve tuvaletler için geliştirilen yüzey temizleyicileri de seramiklerin yanı sıra, küvet, duş, lavabo, armatür klozetlerde oluşan leke, kireç, tortu ve pas lekelerini de derinlemesine temizliyor. Güçlü içerikleri ve kıvandı yapılan sayesinde ağır kokuların oluşmasını da önlüyor. Kolayca durulanıp, tortu ve iz bırakmıyor.

Ahşap korunuyor

Ahşabın korunmasını sağlayan, toz almayı kolaylaştıran, durulama ve kurulama gerektirmeden oymaların arasını temizleyebilen ahşap temizleyiciler, parke, ahşap merdiven, mutfak dolapları, ahşap kapı ve pencerelerde de kullanılabiliyor. Ağır kir ve lekeleri çizmeden çıkaran bu ürünler, ahşabın doğal yapışım ve parlaklığını da koruyor. Anti-statik yapısı ile tozları dağıtmadan toplayıp, tozlanmayı geciktiriyor.

Cam yüzeyi çizmiyor

Cam, ayna, kristal, televizyon ekranı, bilgisayar monitörü ve pencere gibi parlak yüzeylerin temizliğinde kullanılan ürünler de yüzeyin çizilmesini önleyip, parlamasını sağlıyor. Bu ürünler, durulama gerektirmeyerek, iz bırakmadan lekeleri gideriyor.

Kalıntı kalmıyor

Kısa zamanda etkili bir temizlik yapılabilmesini sağlayan antibakteriyel ve mikrofiber bezler çalışan kadınların yeni gözdesi oluyor. 20 milyon dolarlık hacme ulaşan temizlik bezi pazarında, en önemli paya san temizlik bezler sahip olurken, tozu, tüyü mıknatıs gibi çeken, deterjana gerek kalmadan yağ ve kirleri söküp, alabilen, ardında hav (kalıntı) ve iz bırakmayan mikrofiber temizlik bezlerinin pazardan aldığı pay da 5 milyon doları buluyor.

Ev temizliğinin püf noktaları
Ev temizliğinde kullanılan fırça, sünger, temizlik bezleri, kovalar her kullanılışta sonra bol su ile temizlenmeli, açık bir yerde kurutulmalı.
Çöpler kesinlikle açıkta bırakılmamalı, sağlam poşetlerde evden çıkarılmalı.
Kapı kulpları, telefon gibi sürekli elle temas eden yerler daha sık temizlenmeli, arada bir antibakteriyel bezlerle dezenfekte edilmeli
Çamaşır makinesine bütün giyecekler aynı anda atılmamalı, çamaşırlar ayrı ayrı yıkanmalı.,
Mutfak tezgahlan, dolaplanve lavabolar sık sık dezenfekte edilmeli.
Dışarıdan alınan şişeler, meyve ve sebzeler yıkanmadan mutfak tezgahına, buzdolabına konulmamalı.
Ev düzenli bir şekilde havalandırılmalı.
Banyo ve tuvalet sık sık dezenfekte edilmeli
Kapalı dolaplar sık sık havalandırılmalı.
Temizlikte kullanılan bezler, kovalar, kaplar ayrılmalı, mutfakta, banyoda kullanılanlar, yer cam ya da kapı silmede kullanılanlar belirlenmeli.
Hürriyet/Mehtap ÖZCAN


Geri Dön