10 / 05 / 2024

Extensa, Bomonti'ye yatay Bomonti Apartman inşa edecek

Extensa, Bomonti'ye yatay Bomonti Apartman inşa edecek

Belçikalı Extensa Grubu Türkiye'deki ilk projesini Bomonti'de hayata geçiriyor



Belçikalı Extensa Grubu Türkiye'deki ilk projesini Bomonti'de hayata geçiriyor. Son dönemde dikey binalarla gündeme gelen Bomonti'ye yatay Bobonti Apartman inşa edilecek. 2 bin 799 metrekare arsa üzerinde gerçekleştirilecek Bomonti Apartman, 4 bodrum, 1 zemin, 5 normal ve bir çatı katından oluşacak. 92 konut ve 9 dükkandan oluşuyor. Toplam inşaat alanı 19 bin metrekare olan projenin satılabilir alanı ise 11 bin metrekare civarında.64 ime 277 metrekare arasında değişen konutların fiyatı 272 bin dolardan başlıyor ve 930 bin dolara kadar yükseliyor.

Temeli Ocak ayında atılacak olan projenin tamamı 2011'in ortalarında bitirelecek. İlk etapta projedeki konutlar satılacak. Önümüzdeki aylarda dükkanlar satışa çıkarılacak. Projenin en ilginç özelliklerinden birisi ise 250 metrekare alanlı çatı katlar.

Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Bomonti Apartman tasarlanırken, hava alan ve ışık gören ferah mekanlar yaratmaya özen gösterdik. Dairelerin yerleşim düzeni güneş ışığından maksimum faydalanılabilecek şekilde ayarlandı. Açık havadan keyif alınabilmesi amacıyla, teraslar düzenlendi. Dubleks dairelerde geniş yaşam alanı hissini daha iyi aktarabilmek adına teraslar veya çift kat yüksekliğinde salonlar tasarlandı. Ortak yaşam alanları geniş tutuldu ve özellikle hepsinin, koridorlar dahil doğal ışık alması sağlandı. Bu amaçla projede tüm katları birbirine bağlayan bir ışık tüneline yer verildi. Dairelerin yerleşim düzenlerini, modern yaşam standartlarına uygun olarak tasarlandı.

Projemiz, mevcut Avrupa izolasyon standartlarına uygun olarak, özellikle kışın oluşan ısınma maliyetlerini düşürmek üzere tasarlanmıştır. Ayrıca hareket ettirilebilir panjurlar da yaz döneminde güneş kontrolü sağlamaktadır. Isıtma ve soğutma, merkezi olarak planlanmıştır ve her bir ünite kendi içinde kontrol edilebilir. Her dairede bulunan kalorimetreler ile herkes sadece kendi enerji tüketimi için ücret ödeyebilecektir. Böylece ısıtma giderleri daire sakinleri tarafından kontrol altına alınabilecektir.

İkinci fazı da olacak
Bu projeye çok yakın konumdaki ikinci projelerini de 2010 yılında hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Gökçe, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Extensa İstanbul Emlak Yatırım A.Ş. olarak bundan sonraki hedeflerimiz, Bomonti gibi heyecan verici ve özellikli bölgelerde yenilikçi ve kaliteli projeler gerçekleştirmek, projelendirdiğimiz bölgede katma değer oluştururken, kullanıcıların kalite standartları çıtasını da yukarı taşımak olacaktır. Extensa grubu olarak, konut-rezidans projelerinin yanı sıra ofis ve AVM projerine de yatırım yapmayı hedefliyoruz"

Türkiye'ye odaklanacak
Yapı ve inşaat grubu Extensa Group, Extensa İstanbul'u kurarak bu gruba Türkiye'deki güçlü ortaklarını da eklemiştir. Extensa, Belçika'da endüstriyel ve lojistik binalarıyla türlü ofis portföyünü yönetiyor. Grup, gayrimenkul yatırımı alanındaki iştirakı Leasinvest ile 500 milyon avroluk bir yatırımı yönetmektedir. Extensa ayrıca Belçika, Lüksemburg, Romanya, Slovakya ve Türkiye'deki projelerini de genişletiyor.
Tebernüş Kireçci/Milliyet Emlak


Geri Dön