02 / 05 / 2024

EYG Grup, gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

EYG Grup, gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

EYG Gayrimenkul Geliştirme'yi kuran Ömer Faruk Çelik, sektörü yeni bir iş modeliyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Çelik, yeni iş modeliyle sektörde 'bitmiş ev satışı' alanına uzmanlık getirecek...



SİNPAŞ Holding'deki 25 yıllık tecrübesinin ardından aile şirketinden ayrılarak 2014 yılı başında kendi şirketi EYG Gayrimenkul Geliştirme'yi kuran Ömer Faruk Çelik, sektörü yeni bir iş modeliyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Çelik, yeni iş modeliyle sektörde 'bitmiş ev satışı' alanına uzmanlık getirecek. 


EYG Grup, profesyonel site yönetimi ve ikinci el gayrimenkul hizmeti veren Kentsel Hizmetler A.Ş., dekorasyon hizmeti veren Dekor's, hazır yemek hizmeti sunan 3 Öğün, nitelikli, butik ve konsept konut projeleri geliştirmek üzere kurulan EYG Gayrimenkul Geliştirme ve son olarak Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonu olan ve kuruluş başvurusu yapılan EYG Gayrimenkul Yatırım Fonu olmak üzere beş iştirakten oluşuyor. 


EYG Grup, son olarak sektördeki markalı konut projelerindeki 'fırsat' daireleri en uygun satış modelleriyle alıcılarla buluşturmak için yeni bir şirket kurdu. 'Kent'SelF adındaki bu yeni şirket, EYG Gayrimenkul Yatırım Fonu tarafından teslime hazır markalı konut projelerinden satın alınarak oluşturulacak 'fırsat" niteliğindeki sıfır daire portföyünün satış ve pazarlamasını üstlenecek ve bu özel dairelerin alıcılara en avantajlı ödeme planı ve fiyatlarla ulaşmasını sağlayacak. 



FON TEMMUZDA FAALİYETTE 


Yılda 100 bin konut ihtiyacı olan İstanbul'da 120 bin konut üretildiğini ve böylece her yıl 20 bin konut gibi talebin üzerinde üretim yapıldığını  söyleyen EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, şunları belirtti: "Türkiye konut satış verilerine bakınca, 2013 yılında 810 bin ruhsat alınmış, satılan konut satısı 530 bin olmuş, yüzde 34 fazla üretim var. Maketten konut satmayı iyi biliyoruz ancak sektörün dinamikleri değişiyor. Biz bu iş modeliyle yılda bin 500-2 bin daire alıp satacak bir sistem kurmayı planlıyoruz. 


Örneğin Maslak Mashattan hem bulunduğu lokasyon bakımından, hem de oturumun başlandığı günden beri kira getirişinden dolayı son derece değerli bir proje. Buradaki değeri ortaya çıkarıp sitede oturanlara da katma değer sağlayacağız." Bu işi büyütmek için gayrimenkul yatırım fonu kurma kararı aldıklarını söyleyen Çelik, 1 Temmuz'da tebliğin yürürlüğe gireceğini ve Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonu olacaklarını belirtti. Yabancı yatırımcıyı bu yolla getirmek istediklerini söyleyen Çelik, ilk birkaç yılda 100-150 milyon dolarlık bir fon oluşturmak istediklerini, beş yıl için ise beklentilerinin yüksek olduğunu kaydetti. 


Kurdukları modelin, toplu alım yapan gayrimenkul yatırımcılarına, tüm potansiyel fırsat taşıyan markalı konutları bir arada görebilme fırsatı sunduğunu söyleyen Çelik, "Yatırımcılar tek tek proje gezmek yerine, havuzdan faydalanarak daha rahat, toplu alım yapabilecekler. Ayrıca dairelerin yönetimi ve değerlenmesiyle ilgili süreçlerle ilgilenmeyecekler. Biz toplu alım yapacak yatırımcıyı projeye değil fona çekmek istiyoruz. Amacımız ileride küçük yatırımcılara da hitap etmek" dedi. 



PARA


Geri Dön