04 / 05 / 2024

EYT açıklaması: ‘Onlar da kapsama dahiller…’

EYT açıklaması: ‘Onlar da kapsama dahiller…’

23 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının EYT'li sayılmadığına ilişkin iddialara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık iddiaların doğru olmadığını ve o kişilerin de EYT'li sayıldığını belirtti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 23 Mayıs 2022 tarihi itibari ile 3 yıldan daha az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının 8 Eylül 1999 tarihinden erken çalışmaya başlamalarına rağmen Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamında olmadıklarına ilişkin haberlerlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Bakanlık duyurusunda şu cümleler yer aldı:

EYT açıklaması: ‘Onlar da kapsama dahiller…’

“Resmi Gazete’de 03/03/2023 tarihinde 7438 sayılı Kanunla yayımlanan; 08/09/1999 (dahil) tarihinden önce çalışmaya başlayanların emekliliğe hak kazanma koşullarından sigortalılık süresi ve/veya prim ödeme süresi/hizmet yılı koşulu korunarak, 23/05/2002 tarihindeki hizmet sürelerine bakılmaksızın tüm sigortalılar (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve Banka Sandıklarına tabi olarak çalışmaya başlayan) bakımından emeklilik yaş koşulu kaldırılmıştır. Bu nedenle, kamuoyunda “EYT Düzenlemesi” olarak adlandırılan Kanunun 23/05/2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı ve bu durumdaki çalışanların mağdur edildikleri iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır, bu bağlamda söz konusu vatandaşlar da düzenleme kapsamındadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

2023 EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

EYT başvuru ekranı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının Meclis'ten geçerek yürürlüğe girmesinin ardından gündeme geldi. Yaş şartının kaldırılmasının ardından Emekli Sandığı, SSK, BAĞKUR prim gün sayısını tamamlayan adaylar emekliliğe hak kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (SGK) bünyesinde yürütülen çalışmanın ardından e-Devlet EYT başvuru ekranında yoğunluk yaşandı. İşte, 2023 Emeklilikte Yaşa Takılanlar e-Devlet EYT emeklilik başvuru ekranı...

ÇALIŞAN EYT'Lİ BAŞVURU SÜRECİ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön