Kent Haberleri

EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? e-Devlet EYT başvuruları nasıl olacak? İşte başvuru ekranı...

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanların (EYT) gündeminde başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı var. Peki, EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? EYT başvuruları nasıl olacak? İşte başvuru ekranı...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıklamasından sonra başvuruların nasıl yapılacağı gündeme geldi

Emeklilik başvurusuna yönelik araştırmalar hız aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıklamasından sonra başvuruların nasıl yapılacağı gündeme geldi. EYT'ye yönelik yasal düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulması ardından EYT kapsamında emeklilik başvuruları alınacak. 

Dün Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar e-Devlet'e girerek prim gün sayılarını ve çalışma yılını öğrenmek için giriş yapmaya başladı. Bu doğrultuda kapsama giren vatandaşlar, "Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi" ile emeklilik başvurularını yapabilecek. EYT düzenlemesi kapsamına giren ya da düzenlemeden fayldaanıp faydalanamayacaklarını merak eden vatandaşların ziyaretlerinden dolayı e-devlet sitesinde sorun yaşanıyor. Peki, EYT emeklilik hakkı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? EYT başvuruları nasıl olacak? İşte başvuru ekranı...

E-DEVLET ÜZERİNDEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

NTV'de yer alan detaylara göre, e-Devlet "https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan" sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın.

Sonrasında sayfada çıkan 'yeni başvuru' sekmesine tıklayın.

Tahsis talep türü olarak ise 'yaşlılık aylığını' seçin.

SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın.

Diğer iletişim bilgilerini de eksiksiz tamamlayın.

'Aylık alıyor mu?' sorusunu da "evet" ya da "hayır" olarak cevaplayın. 

Son aşamada 'ileri' butonundan sonra 'başvur' butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

E-DEVLET'E ERİŞİM SORUNU YAŞANIYOR!

2 milyon insanın faydalanacağı öngörülen EYT düzenlemesi ardından e-Devlet uygulamasına ziyaretlerde artış patlaması yaşandı. Milyonlarca insanın aynı anda sisteme giriş yapmaya çalışması sebebiyle e-Devlet hizmetlerine erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar, "Şu anda kullandığınız hizmette talep yoğunluğu nedeniyle işleminiz sıraya alınmıştır" uyarısından birkaç dakika sonra "Sistemde yaşanan teknik bir aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı” ibaresiyle karşılaşıyor.

SGK'DAN EYT HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR!

Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasalaşınca oluşabilecek yoğun emeklilik başvuru işlemlerini hızlı ve hatasız halledebilmek için önlemler aldı. Kurum, bilgi işlem alt yapısını güçlendirdi, emeklilik işlemlerinin yürütüleceği merkezlerini arttırdı. Merkezlerde ilave personel görevlendirdi.

Emeklilik başvurusunda bulunacakların süreci hatasız yapmaları için tanıtıcı videolar hazırlandı.

Öte yandan, yoğun başvuruların sıkıntısız tamamlanması için yaşlılık aylığı merkezleri yani emeklilik işlemlerinin yapıldığı merkezlerin sayıları çoğaltıldı.

Özellikle büyükşehirlerdeki ana merkezlerin sayısının artırılmasıyla ortaya çıkacak iş yükünün hafifletilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda başka birimlerdeki personel, emeklilik işlemlerine yönelik birimlere kaydırıldı.

EYT’liler 3600 günden emekli olur mu? EYT 3600 günden emeklilik şartları neler? EYT kimleri kapsıyor?

EYT'de emekli maaşı nasıl hesaplanır? EYT'den emekli olanlar ne kadar maaş alacak? İşte hesaplama ekranı...