02 / 05 / 2024

EYT bekleyenlerin kabusu olmuştu! O konu da çözüme kavuştu! Şimdi rahat nefes alacaklar…

EYT bekleyenlerin kabusu olmuştu! O konu da çözüme kavuştu! Şimdi rahat nefes alacaklar…

Son dakika haberi: EYT düzenlemesi için geri sayım devam ederken, emeklilikte yaşa takılanları sevindiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Gelen son dakika açıklaması ile EYT bekleyenlerin işten çıkarılma korkusu da ortadan kalkmış oldu.



EYT bekleyen yüz binlerce vatandaşa rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli çalışanlar ile aktif çalışanlar arasındaki prim farkının tamamen ortadan kaldırılacağını ve durumların eşit hale getirileceğini duyurdu.

Bu açıklama ile EYT bekleyen yaklaşık 1,5 milyon vatandaşın işlerinden çıkarılma korkusu da ortadan kaldırılmış oldu. Söz konusu düzenleme şu ana kadar anlatıldığı gibi yasalaşırsa işveren de 450 TL ile 3 bin 400 TL arasında değişen bir maliyetin yükünden de kurtulmuş olacak. İşte heyecanlandıran düzenlemenin detayları…

BAKAN BİLGİN'DEN KRİTİK SON DAKİKA AÇIKLAMASI

EYT bekleyen milyonlarca vatandaşın isteği resmen gerçek oluyor. Emekli çalışan ile aktif çalışan arasındaki prim farkı eşitlenmiş olacak. Milyonlarca vatandaşı sevindiren güzel haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi.

HEM İŞVERENİ HEM DEDE EMEKLİ OLANI MUTLU EDECEK

Mevcut durumda işveren, emekli olan kişiyi çalıştırmaya devam etmesi halinde, normal çalışandan daha fazla pirim ödemek zorunda kalıyordu. İşte bu durum EYT bekleyen vatandaşlarda işlerinden olma korkusuna sebep olmuştu. İşveren de emekli çalışanların maliyetinin düşürülmesini talep etmişti.

5 PUANLIK PRİM FARKI ORTADAN KALDIRILIYOR

Emekli çalışan vatandaşların, aktif çalışanlara göre primleri 5 puan yükselmiş oluyor. EYT düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 1.5 milyon kişi emeklilik hakkı kazanmış olacak.


Geri Dön