15 / 05 / 2024

EYT hakkında bomba gelişme! EYT'den sonra emekli olacak herkes bu haberi okusun

EYT hakkında bomba gelişme! EYT'den sonra emekli olacak herkes bu haberi okusun

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili yapılacak düzenlemede bomba bir gelişme yaşandı. İşveren tarafından yapılan açıklamada, EYT'den sonra ermekli olacak vatandaşlarla ilgili önemli bir detaya yer verildi.



Akkol'un açıklamasından satır başları şu şekilde: "İşverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini aldık. Emekliliklerin bir plan dahilinde yapılması gerekiyor. Emekli olduktan sonra çalışan vatandaşlarımız için işverene ek bir yük bindirilmeyecek. Bu vatandaşlarımız çalışabilecek. Asgari ücrette üçlü imza için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.

Asgari ücret işletmeleri koruyan dengeli bir rakam olmalı. Asgari ücret için 31 Aralık akşamına kadar beklemeye gerek yok. Hem asgari ücret hem de EYT sürecinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

EYT HAKKINDAKİ DİĞER BİLGİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aralık ayında Meclis'e sunacaklarını belirttiği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin "Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Düzenleme şartları herkesi kapsayacak. EYT’de 1999 öncesi 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz" dedi.

"Şu anda yaş şartını kaldırırsak prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" açıklamasını anımsatan Bilgin, şöyle konuştu:

"EYT konusunda çok açık söyledim. Bugün 1,5 milyon civarında dediğim rakam; haziranda aldığımız veri. Bu rakam yıl sonu itibarıyla değişir. Çünkü orada neye bakıyoruz? Prim gün sayısına. Bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağı söylendi. Prime takılanlar olmayacak. Neden olmayacak? Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5000 ve 5400.


Geri Dön