02 / 05 / 2024

EYT için beklenen haber geldi! Kesin tarih az önce açıklandı!

EYT için beklenen haber geldi! Kesin tarih az önce açıklandı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve Türkiye genelinde 10 ilde büyük can kayıpları ve maddi kayba yol açan depremlerin ardından ertelenen EYT görüşmeleri için son tarih verildi. İşte EYT'lileri heyecanlandıracak o tarih.



Türkiye’yi sarsan deprem felaketi nedeniyle ertelenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin TBMM’de yasalaşması süreci de ertelenmişti.

EYT için beklenen haber geldi! Kesin tarih az önce açıklandı!

Emekli olmayı bekleyen ve sayıları 2.5 milyona yaklaşan EYT mensupları da yasayı bekliyor. Peki düzenleme Genel kurul’da ne zaman yasalaşacak, EYT’liler çok uzun zamandır bekledikleri mutlu sona ne zaman kavuşacak?

İşte EYT ile ilgili tüm detaylar…

EYT düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan onay almış ve Genel Kurul’da kabul edilip, Cumhurbaşkanı'nın onay vermesinden sonra yasalaşması beklenmekteydi. Ancak yaşanan deprem felaketi EYT düzenlemesinin tarihini de öteledi.

Peki EYT ne zaman yasalaşacak? Önümüzdeki mart ayında emeklilik sistemi üzerinden ilk EYT maaşını almayı düşünen emekliler şimdilik hayal kırıklığına uğrasa da konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yapan AK Parti, EYT görüşmeleriyle ilgili tarih verdi.

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis’in ne zaman mesaiye başlayacağı ve EYT konularında önemli açıklamalar yaptı.


Geri Dön