28 / 07 / 2024

 EYT ile emekli olan işi bırakacak mı? EYT’de SGK genelgesi çok açık

 EYT ile emekli olan işi bırakacak mı? EYT’de SGK genelgesi çok açık

Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca kişi çalışma hayatında yer alıyor. EYT’li olup çalışmaya devam eden vatandaşlara emekli olma imkanı olacak. Aralık ayında TBMM’ye gelmesi beklenen düzenlemeyle milyonlarca kişi emekli olabilecek. İşte tüm detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İŞTEN AYRILMA ŞARTI VAR
Sosyal Güvenlik Kurumu; geçtiğimiz yıl iki sayfalık bir genelge yayımlamıştı. Genelgede yaşlılık aylığından faydalanmak için "sigortalının çalıştığı işten ayrılması veya yazılı istekte bulunması şarttır" ifadelerine yer verilmişti. Kısacası EYT ile emekli olacak kişilerin işten ayrılmak için beyanda bulunması şart olacak.

İşten ayrılmadan önce SGK’dan “emekli olabilir” yazısı alma şartı bulunuyor. Bu yazıyı işverene teslim ettikten sonra kıdem ve kalan haklarınızı alabilir ve işyeri ile ilişiğinizi kesebilirsiniz. İlişik kestikten sonra SGK’ya giderek emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön