17 / 05 / 2024

EYT iptal mi oldu? AK Parti karıştı karar masada! EYT’de son durum ne?

EYT iptal mi oldu? AK Parti karıştı karar masada! EYT’de son durum ne?

EYT’de son durumun ne olduğu milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. İşte EYT’deki son durum!



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin takip ettiği konuların başında geliyor. Geçtiğimiz hafta meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 'EYT yasası çıkacak mı? EYT iptal edilecek mi?' sorularını gündeme taşındı. Bu tartışmalar şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu konuya dair AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.

İşte son dakika EYT haberinin detayları...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Uzmanlar tarafından asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremden sonra 'EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçecek mi?' merak ediliyor. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT teklifinin Meclis'ten aynen geçirilmesi talimatı verdi. TBMM bu hafta içerisinde düzenlemeyi görüşecek.

MİLYONLARCA EYT'LİYE BÜYÜK ŞOK!

Hafta içerisinde gerçekleşen AKP MYK toplantısında depremin ardından alınacak tedbirler görüşüldü. Bu görüşmelerde MYK üyeleri, depremin ekonomiye olacak etkisini tartışarak belirttikleri EYT düzenlemesinin tekrardan gözden geçirilmesi önerisinde bulundu. Bunla da kalmayıp “EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim” önerisi sunulduğu kaydedildi.

Tüm bu olaylar yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinde geri adım atılmayacağı vurgulanarak, “Söz verdik, geri dönüş yok” dedi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'nun çalışmasıyla EYT düzenlemesinin mevcut durumuyla yasalaşmasını istedi. Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Salı ya da Çarşamba günü EYT düzenlemesinin de Meclis'ten geçeceği bekleniyor.

EYT İPTAL Mİ OLDU, ERTELENDİ Mİ?

EYT, Meclis aşamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girecekti. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilde gerçekleşen depremde çok sayıda kişi vefat etti. Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra Meclis, çalışmalarına ara verdiği öğrenildi.

Otomobil almayı düşünenlere şans ayağınıza geldi! İşte ÖTV indirimli en ucuz arabalar burada!

Altını olanlar tetikte! İslam Memiş altın yatırımcılarının gazını aldı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön