13 / 05 / 2024

EYT yasası çıkacak mı? 16 Temmuz 2022 Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışmalarında son durum ne?

EYT yasası çıkacak mı? 16 Temmuz 2022 Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışmalarında son durum ne?

Milyonlarca EYT’li için çalışmalar hız kazandı. Bakan Vedat Bilgin’in açıklamaları sonrasında gözler EYT mağdurları için yapılacak düzenlemelere çevrildi. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar…



‘ÖNCELİKLER ÇIKTIĞINDA KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önce EYT mağduriyetine ilişkin AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu. EYT’ye dair çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kurtulmuş, çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sürdürüldüğünü duyurmuştu. Kurtulmuş, çözüm konusunda öncelikler ortaya çıktığı zaman bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı.

EYT yasası çıkacak mı? 16 Temmuz 2022 Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışmalarında son durum ne?

EYT’YE DAİR 3 FORMÜL MASADA

EYT mağduriyetinin giderilmesi için 3 komisyon kurulması planlanıyor. Komisyonlar model ve çözüm önerilerini masaya yatıracak, "yıl, prim ve yıpranmaya dayalı formüller" üzerinde çalışmalar yapacak. İlk aşama olarak sözleşmeli personellerin kadro sorunu çözüme kavuşturulacak.

Türkiye gazetesinden Selçuk Böke'nin haberine göre, EYT’lilerin 2023 yılının başından itibaren ¨kademeli¨ şekilde emeklilik hakkı kazanabileceği bir düzenlemenin hayata geçirilmesi üzerinde duruluyor. Vakıflar ve sandıklar aracılığıyla iş emekliliği, halk emekliliği, kısmi erken yaşlılık emekliliği, kesintili erken emeklilik, süre tamamlanması gibi seçenekler değerlendirilecek. Hazırlanan taslaklar, ekim ayından itibaren kabinenin gündemine getirilecek ve hazırlanan teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön