01 / 05 / 2024

EYT yasasında değişiklik olur mu? Maaşlar ne zaman yatacak?

EYT yasasında değişiklik olur mu? Maaşlar ne zaman yatacak?

Emekliler bayram ikramiyelerine ek yatırılan ödemelere zam bekliyor ve konu hakkında araştırmalar da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yılda iki kez hesaplara yatan ikramiyelerle ilgili detaylar merak ediliyor.



 

YILDA İKİ KEZ ÖDEME YAPILIYOR

Emeklilere sene içerisinde iki kez bayram ikramiyesi yapılırken 2023 senesine Nisan ve Haziran aylarında ödeme yapılacak. Emeklilere 1100 TL bedelinde ödeme yapılacak.


KAZANÇ TAKVİMİ NETLİK KAZANDI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2023 sene ile beraber aylıklarına zam alırken promosyon ve bayram ikramiyelerini de aylıkları ilave olarak hesaplarında görüyor.  28 Şubat 2023 tarihinde TBMM genel kurulunun toplanması planlanırken gündemin önemli maddeleri içerisinde EYT düzenlemeside var. Bunun yanında yapılandırma 
yasası ile tüm borçlarda silinecek. Yapılandırma yasası ile beraber emeklilik de daha basit bir hale geliyor.

EYT yasasında değişiklik olur mu? Maaşlar ne zaman yatacak?

ÖNCELİK YAŞA TAKILANLARDA

Geçtiğimiz hafta toplanması umulan TBMM'nin zelzele sebebiyle görüşmelerine bir süre ara verildi. Milletvekillerinin zelzele bölgesine gitmesi sebebiyle görüşmeler  28 Şubat 2023 tarihini ertelendi. Bu salı bir araya toplanacak olan meclis ilk olarak EYT düzenlemesi hakkında görüşmelerini süratlendiecek. Yasa bağlamında 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi bulunan ve sigorta prim gün sayısını bitiren kişiler emekli hakkı elde edebiliyorlar. İlk etapta 2 milyon 250.000 kişinin emekli olması planlanırken düzenleme ile birlikte toplam 5 milyona yakın vatandaşın emekli olabileceği söyleniyor.

 


Geri Dön