22 / 05 / 2024

EYT yasasında değişiklik olur mu? Maaşlar ne zaman yatacak?

EYT yasasında değişiklik olur mu? Maaşlar ne zaman yatacak?

Emekliler bayram ikramiyelerine ek yatırılan ödemelere zam bekliyor ve konu hakkında araştırmalar da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yılda iki kez hesaplara yatan ikramiyelerle ilgili detaylar merak ediliyor.



EYT YASASINDA DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

4 madde olarak yürürlükte yer alan EYT düzenlemesinde herhangi bir farklılık yapılmadı. Genel kurulda bazı farklılıkların olabileceği tartışmaları sürerken  SSK'lılar için kademeli prim şartının 5.000 güne düşürülmesi planlanıyor. Kısmi emeklilik koşulu ile beraber 8 Eylül 1999 evvelinde olan kişiler için geçerli olan yaş koşulunun kadınlarda 50 erkeklerde de 55 yaş olması planlanıyor.

EYT yasasında değişiklik olur mu? Maaşlar ne zaman yatacak?

MAAŞLAR NE ZAMAN YATIRILACAK?

Yasa içeriğince emekli maaş ödemeleri emeklilik dilekçesinin verilmesinin akabinden bir ay içerisinde hesaplara aktarılıyor. Bu bağlamda Mart ayında yapılan bir başvuru için ilk maaş ödemeleri Nisan ayında yapılır. Zelzele felaketi sebebiyle ertelenen düzenleme bağlamında kaybolan haklarında geri verilebileceği söyleniyor.


Kaybolan hakların Mart ayı itibari ile geçerli olması şartıyla verilebileceği ifade ediliyor. Mart ayında emekli olan bir kişinin Nisan ayında emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinden de faydalanabileceği söylendi. Tüm bunların yanında bayram ikramiyelerinin de 2023 senesinde yükseltilmesi bekleniyor.

AFAD acı bilançoyu açıkladı! 

Piyasalar bu haberle sarsılacak? Altın fiyatları 1000 TL'nin altına düşer mi? 

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?


Geri Dön