06 / 05 / 2024

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?

Ölüm aylığı, Kahramanmaraş depreminin akabinde yakınlarını kaybedenlere yönelik devlet desteğine verilen yardımdır. Depremzedeler için yapılan destek ödemelerinden en çok merak edileni Ölüm aylığı için edtaylar merak ediliyor. Peki Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu




Ölüm aylığı, bir kişinin ölümü halinde hayatta kalan eş, çocuk, anne veya babanın, ölen kişinin sosyal güvenlik veya sigorta primlerine dayalı olarak alabileceği bir tür sosyal yardımdır. Bu yardım, ölen kişinin emekli maaşı, yaşlılık aylığı, malullük aylığı veya diğer sosyal yardımlar gibi kaynaklardan gelir.


DEPREMDE YAKINLARINI KAYBEDENLER DİKKAT

6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş zelzelelerinin akabinden devlet tarafından biz dizi yeni önlemler alınmaya başlandı. Bu tedbirler çoğunlukla farklı alanlarda nakdi destek olarak öne çıkıyor. Merak edilen en önemli mesele ise zelzele sebebiyle yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarına ölüm aylıkları bağlanma süreci oluyor.

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?

Milyonlarca kişi 'Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığına nasıl başvurulur?' suallerini araştırıyor. Bu suallerin cevabı ise  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin aracılığı ile verildi.

 


Geri Dön