19 / 05 / 2024

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?

Ölüm aylığı, Kahramanmaraş depreminin akabinde yakınlarını kaybedenlere yönelik devlet desteğine verilen yardımdır. Depremzedeler için yapılan destek ödemelerinden en çok merak edileni Ölüm aylığı için edtaylar merak ediliyor. Peki Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu



"1800 GÜN PRİMİNİ DOLDURMASI GEREKİYOR"

Mevzu ile alakalı önemli taylar veren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "zelzele ebebi ile yaşamını yitirenler eğer emekliler ise, bunların aylıkları bir şarta tabi tutulmadan hak sahiplerine bağlanabiliyor. Eğer aktif olarak çalışıyorlar ise; 4A'lı işçi, 4B'li Bağ-Kur'lu, 4C'li memur olarak iş yapıyorlarsa burada temel bir şart var o da 1800 gün primlerinin yatmış olması şartı." dedi.

Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığının şartları belli oldu mu?
ÖLÜM AYLIĞI KİMLERE VERİLİYOR, ŞARTLAR NELER?

900 gün prim sayısını dolduranların bu destek ödemelerinden faydalanabileceğini söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin,  şu sözleri kullandı:

"4A'lı işçilerin hak sahiplerine ise en az 5 ene sigortalılık ve 900 gün prim sayısı şartı ile ölüm aylığı verilliyor. Bu şartları sağlamayanlar için bir kereye mahsus toplu ödeme veriliyor evamlı aylık bağlanmıyor. Prim şartını yerine getirmeyenler için toptan ödeme veriliyor. Bu toptan ödeme de kişinin primleri çalışan adına ödenen primleri bir kereye özel olmak üzere hak sahiplerine ödeniyor."


Geri Dön