02 / 05 / 2024

EYT, zam, kadro... Hangileri 2022'de hangileri 2023'te yapılacak?

EYT, zam, kadro... Hangileri 2022'de hangileri 2023'te yapılacak?

AK Parti toplumun taleplerini yerine getirebilmek için bir dizi çalışma başlattı. Listenin başında EYT, sözleşmeli işçiler kadro durumları ve maaş zamları var. Toplumun taleplerine kaynak ise 'bütçe artışı'yla sağlanacak.



Seçim dönemine girdiğimiz şu günlerde AK Parti toplumun taleplerini belirleme ve yerine getirme konusunda yoğun bir çalışma içinde. Listenin başında EYT, sözleşmeli işçiler kadro durumları var...

Emeklilikte yaşa takılanlar ve özleşmeli işçilerin kadroya alınması gibi üzerinde çalışma sürdürülen konular 2023 yılı ile birlikte  çözümlenmiş hale gelecek. Kaynak ise bütçe harcamalarındaki artıştan karşılanacak. 

AK Parti ile Cumhurbaşkanlığın seçimler öncesi birçok kesime yönelik talep ve sorunları tespit etmeye yönelik bir dizi çalışma yürütüyor.

Bu kapsamdaki en önemli düzenleme ise EYT yani “emeklilikte yaşa takılanlar” olarak bilinen, SGK düzenlemesiyle emeklilik yaşı ötelenenlere verilecek hak olarak görülüyor.

Enflasyonun yükselmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle toplumsal kesimlerde sıkıntılar oluştuğu, diğer yandan geçmiş dönemdeki uygulamalar kaynaklı olarak ortaya çıkan düzenleme ihtiyaçlarının ortaya çıktığı kaydedildi.

Dünya gazetesinin edindiği bilgilere göre hem partide, hem de Cumhurbaşkanlığında bu tür sorunların belirlenmesi için ayrı ayrı çalışmalar yürütülüyor.

Birçok meslek grubunda çalışanlarından, dar gelirli kesimlerden ve iş dünyasından gelen düzenleme talepleri değerlendiriliyor.

Seçim öncesinde gelen tüm taleplerin karşılanması öngürülüyor. Ekim'de Meclis açıldıktan sonra seçimlere kadar çok sayıda kararname ve kanunlar ile yeni düzenlemeler olacak. Edinilen bilgilere göre 2022 ve 2023 yılı için bütçede yeni uygulamalar ile artan harcamalara da kaynak oluşturuldu.

EYT, zam, kadro... Hangileri 2022 de hangileri 2023 te yapılacak?
Yerine getirilecek talep listesinde neler var?

-Emeklilikte yaşa takılanlar
-Sözleşmeli işçilerin kadroya alınması

Milyonlarca kişinin beklediği bu iki düzenleme 2023 yılında yürürlüğe girecek. 


-Bu yıl içinde ise icralık borçların silinmesi sağlanacak

-2023’e girerken hem asgari ücret, memur maaşları ve emeklilere yönelik yüksek oranlı iyileştirmelerin yapılması da bekleniyor. 
-Başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere dar gelirli kesimlere verilecek sosyal destekler de artırılacak.
-Çeşitli mesleki, bölgesel gruplara yönelik de yapılabileceklere ilişkin parti ve Cumhurbaşkanlığında taleplerin gözden geçirilerek analiz yapıldığı belirtiliyor. 
-Emekli askerlerden çeşitli memur katmanlarındaki katsayı-ek gösterge düzenlemeleri
-Yaşlı ve engelliler, öğrenciler, yalnız yaşayan kadınlar gibi sosyal gruplara destekler
-Bölgesel özelliklere göre özel destek tasarımları 

EYT için gözler Aralık'ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en son EYT ile ilgili çalışmada tek bir formül üzerinde durduklarını söylemişti. EYT için Aralık ayını işaret eden Bakan Bilgin kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmanın da tamamlanmak üzere olduğunu haberini vermişti.

90 bin kadro bekleyen işçinin kadrolarının yapılması da gündemde...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön