19 / 05 / 2024

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na bugün sunuldu. Teklifle 2.5 milyon kişiye emeklilik yolu açılırken ayrıca işverenler için de sürpriz bir destek olacağı bildirildi.



Diğer yandan taşeron olarak çalışan ve daimi işçi statüsüne geçenler için zorunlu emeklilik de ortadan kalkacak ve çalışanlar ister emekli olacak isterse işine devam edebilecek.

AK Partili Akbaşoğlu açıklamasında, bunun tüm kamu kurumlarında geçerli olacağını ve zorunlu emekliliğin söz konusu olmayacağını vurguladı. Yeni düzenlemede yaş şartını kaldırdıklarının altını çizen Akbaşoğlu, “Gün sayısı ve çalışma süresini dolduran taşerondan geçen arkadaşlarımıza çalışabilme imkanını kendilerine bırakıyoruz” diye konuştu.

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

10 GÜN İÇİNDE AYNI YERDE ÇALIŞMA ŞARTI

Meclise sunulan teklif metnine göre, kanun yürürlüğe girdikten sonra yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde kendi mevzuatları çerçevesinde emekli aylığından faydalanacak.

Teklif metnine göre, yeni dönemde yaşlılık ve emekli aylığı talebinde bulunup, ilk kez yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlardan, emekli aylığı talebi nedeniyle işten ayrılış bildirgesi verilenlerin işten ayrılış tarihine takip eden 10 gün içesinde en son çalışılan özel sektör işyerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başladığı takdirde o tarihten itibaren sosyal güvenlik destek primi işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazine tarafından karşılanacak.

Ancak sosyal güvenlik destek pirimi işveren hissesi indiriminden yararlanılan sigortalının işten ayrılması halinde, söz konusu sigortalıdan dolayı bu indirimden yeniden yararlanamayacak.

"EYT’LİLERİN DÜŞÜM MAAŞ ALACAĞI DOĞRU DEĞİL!"

Konuşmasında,  EYT’lilerin daha düşük maaş olacaklarına ilişkin iddialar bulunduğunu hatırlatan Akbaşoğlu, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL olduğunu vurgulayarak, “Hiç bir kimse bunun altında maaş almayacak, üstünde tabii ki kendi durumuna kendi primine çalışma süresine göre mevcut yürürlükteki mevzuata göre hesaplanacak emeklilik maaşlarını almış olacaklar. EYT’lilerin öyle farklı bir statüsü ve daha az maaş alma gibi bir durumu söz konusu değil” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön