07 / 05 / 2024

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na bugün sunuldu. Teklifle 2.5 milyon kişiye emeklilik yolu açılırken ayrıca işverenler için de sürpriz bir destek olacağı bildirildi.



Konuyla ilgili AK Parti’den yapılan açıklamaya göre, 4 maddelik yasa teklifi kapsamında, prim gün sayısı ile çalışma süresini dolduranlar kendi mevzuatı çerçevesinde yaş şartına takılmadan emekli olabilecek.

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

EYT düzenlemesinin TBMM’ye sunulması ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu teklifin bu hafta Meclis Plan Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini, en geç gelecek hafta çarşamba gününe kadar da kanunlaşmasını beklediklerini söyledi.

5 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Düzenlemenin 5 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini söyleyen Akbaşoğlu, EYT kapsamında ilk olarak 2 milyon 250 bin kişinin 2023 yılında emeklilik hakkı kazanacağını bildirdi.

İŞVERENE 500 TL'LİK PRİM İNDİRİMİ

Yeni düzenlemede emekli olup da aynı iş yerinde çalışmaya devam eden her bir çalışan için 5 puan prim indimi yapılacağı da bildirildi. Buna göre, emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içerisinde tekrar işe başlayanlar için Hazine tarafından bugünkü ücretlere göre 500 TL’ye karşılık gelen 5 puanlık prim indirimi yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön