29 / 04 / 2024

EYT'de borçlanma detayı netlik kazandı! İşte detaylar...

EYT'de borçlanma detayı netlik kazandı! İşte detaylar...

EYT’de borçlanma detayı kesinleşti! Bu tarihler kritik... Primde üç harfe dikkat! İşte detaylar...



Aralık ayı içerisinde Meclis’te yapılacak görüşmeler sonucunda Ocak'ta yürürlüğe girmesi öngörülen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası öncesi yeni bir gelişme daha yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan EYT yasa tasarısının kimleri kapsayacağı, borçlanma, yaş kriterine ilişkin ayrıntılar Kabine gündemine alındı. İşte EYT ile ilgili belirginleşen önde gelen kritik detaylar...

EYT'yi bekleyenler yaşını hesaplıyor, gününü sayıyor, ya da borç yapılandırması için araştırma yapmaya devam ediyor.

SSK, Bağ-Kur kapsamındakiler için sigortalı girişten önceki borçlanmaların niteliği ne olursa olsun hizmet borçlanması başlangıç tarihini geriye çekecek. Maliyetin yüksek olmaması için aralıkta borçlanma için başvuruda bulunulmalı.

Hizmet dökümlerinin dikkatli incelenerek, primlerde eksiklik, çizelgede başkalarına ait isim olup olmadığına bakılması hayati önem taşıyor.

PRİMDE ÜÇ HARFE DİKKAT!

EYT de borçlanma detayı netlik kazandı! İşte detaylar...

Primlerde "k, ş, s" harfleri ciddi bir problem yaratıyor. Bu harfler, "Kontrollü, şüpheli, sahte ve paravan işyeri" anlamına geliyor. Sahte şirketler primleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödemeyince bu sigortalar iptal ediliyor. Emekliliğe hak kazanılsa bile sahte sigortalı olarak yapılan bildirimlere ait hizmetler siliniyor.

HİZMET DÖKÜMÜNDE GÜN HESABI

Sabah Gaztesi'nde yer alan habere göre, hizmet dökümünü incelerken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ay olarak 30 gün, yıl olarak da 360 günü esas aldığını unutmamak gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bir televizyon kanalında borçlanmanın işe başlangıç tarihini geriye çekmeyeceğine değerlendirmesi kafaları karıştırmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön