03 / 05 / 2024

EYT’de heyecanlandıran gelişme! EYT’de Türkiye modeli geliyor! Kimler EYT’den yararlanacak?

EYT’de heyecanlandıran gelişme! EYT’de Türkiye modeli geliyor! Kimler EYT’den yararlanacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son gelişmeleri, milyonlarca vatandaşın dört gözle beklerken, konu çalışması ile ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. EYT kimleri kapsıyor? Kimler EYT’den yararlanabilir? EYT nedir? İşte detaylar…



ALTI ADIMLI BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞİYOR

Sabah’ın haberine göre; EYT düzenlemesi için ise altı adımlı bir çalışma devam ederken ilk olarak kapsamın belirlenmesine çalışılıyor.

Bu şekilde kaç kişinin EYT'li sayılacağı da ortaya çıkmış olacak. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olarak çalışmaya başlamış olan yılını ve primini doldurmasına rağmen yaş kriteri sebebi ile emekli olamamış sigortalılar şu anda EYT kapsamına giriyor.

Fakat 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olarak çalışmaya başlamış olmasına rağmen yılını ya da primini tamamlamamış olanlar da bulunmakta.

Tüm bunların dışında ise farklı kurumlarda çalıştığı için prim ve sene şartı değişen sigortalılar da mevcut. Bu sebep ile kapsamın belirlenmesi için önemli bir çalışma devam etmekte.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) NEDİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortalı çalışan kişilerin emekli olabilmeleri için zorunlu kılınan yaş şartını kapsamakta.

Bu durum dahilinde prim ödemelerini ve sigortalılık süresini bitirmiş olan kişiler, 1999 yılında yürürlüğe giren yasa kapsamında yaş şartını yerine getirmeyen kişiler emekli olamayacak.

EYT’de heyecanlandıran gelişme! EYT’de Türkiye modeli geliyor! Kimler EYT’den yararlanacak?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Ağustos 2022 tarihinde saat 15.06'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,46 Türk Lirası, altının gramı ise 1047 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıta dev zam geldi! Bu gece itibarıyla geçerli olacak! İşte motorinin yeni fiyatı

Milyonların gözbebeği Volkswagen Yeni T-Roc Ağustos fiyatları resmen açıklandı! 14 Ağustos 2022 fiyat listesi

Dolar 70 lira olacak! Ceplerde bulunan paralar yok olacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den korkutan açıklamalar

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön