05 / 05 / 2024

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sosyal medya hesabından kritik açıklamalarda bulundu. Nebati EYT’lilere işveren tarafından ödenecek kıdem tazminatları konusunda yeni bir adım attıklarını açıkladı.



"Diğer iki şartı tamamlayıp yaşı bekleyen vatandaşlar var. 'Hiç yaş koşulu olmasaydı bugün kaç kişi emekli olabilir' diye inceledik. Bu kişilerin sayısı da aydan aya değişiyor. Haziranda bu rakam 1,5 milyonun üzerindeydi. Yarın bu sayı 1,6 milyon, 1,7 milyon veya aralık sonuna kadar da tahmin ediyorum Meclis'ten kanun çıkarken bakılacak 2 milyon kadar olabilir veya değişebilir. Biz bunları dikkate alan titiz bir çalışma yapıyoruz. Yani şu an iki şartı yerine getirip emekli olabileceklerin sayısı 1,6 milyon kadar. Biz onlarla ilgili bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz. Yaş koşulu hiç olmasaydı emekli olabileceklerden söz ediyorum. 40'lı yaşlarda olanlar da var. Onların büyük bir çoğunluğunun, bu bahsettiğim sayının dışında kalanların ortak özelliği prim gün ve yıl sayılarındaki eksikliktir. O iki şartta bir değişiklik yapamıyoruz. Düzenlemenin kapsamını çalışmamızı tamamladıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan toplantının ardından Asgari ücret tespit komisyonunun çalışma takvimi de belli oldu.

Görüşmeler öncesi konuşan TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, "Yine kamu, özel, işçi, işveren ayrımı yapmadan önerilerimizi paylaşıyoruz. TİSK, çalışma hayatını ilgilendiren her türlü kanun veya düzenlemede çalışanların beklentisini önceliği olarak görüyor. EYT konusunda da buna benzer bir yaklaşımımız var.

3600 gün prim ile emekli olmak mümkün! SSK ve Bağ-Kur'lular için bütün hesaplamalar yapıldı

TOKİ'den vatandaşlara uyarı: Sakın itibar etmeyin, suç duyurusunda bulunun!

Gram altın rekordan rekora koşarak baş döndürüyor! 2023 yılında altın bu kadar olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön