03 / 05 / 2024

EYT'de önemli ayrıntı! Bunu yapmayan prim hakkı yanacak

EYT'de önemli ayrıntı! Bunu yapmayan prim hakkı yanacak

EYT düzenlemesine sayılı günler kala EYT ile alakalı gelişmelerde vatandaşın odak noktası haline geldi. Emeklilikle ilgili koşullar yavaş yavaş şekillenirken 10 gün detayı gözden kaçmışt. Peki nedir bu 10 gün detayı, Bu sınırı aşanlar neden prim desteğinden faydalanamayacak? İşte detaylar



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile alakalı gelen son dakika gelişmeleri vatandaşların takibinde. EYT düzenlemesinden faydalanacak milyonlarca kişiyi yakından alakadar ediyor. EYT'de bu ayrıntıyı herkes bilmiyor. 10 gün ayrıntısına dikkat. Bu sınırı geçerseniz prim desteğinden yararlanamayacaksınız. ayrıntılar paylaşıldı hemen kontrol edinMilyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesinde finale gelindi. EYT'de yaş sınırının bitmesiyle beraber milyonlarca kişiye emeklilik kapısı açıldı. Yasanın önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor. Bu doğrultuda gelen son dakika duyurusu herkesi telaşa gark etti.


Meclis'e gönderilen yasa teklifi ile EYT'liler için yaş sınırlaması kaldırıldı. Emekliler için gereken prim günleri ise 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında farklılık gösteriyor. Yasa teklifi doğrultusunda, tüm emekliler değil sadece EYT’liler 5 puan indiriminden faydalanabilecek.


Yapılacak düzenlemeye göre, 8 Eylül 1999 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önce sigortalı olanlardan, emeklilik gerekçesiyle işten ayrılanlar aynı işyerinde 10 gün içinde yeniden iş başı yaparlarsa, işveren 5 puan daha az Sosyal Güvenlik Destek Primi verecek.

 

EYT de önemli ayrıntı! Bunu yapmayan prim hakkı yanacak
Öteki emekli çalışanlar için yüzde 32 olan bu oran, EYT’li bir çalışan için aynı işyerinde devam ettiği sürece yüzde 27 oranında verilecek. Sigortalının bu işyerinden ayrılması durumunda indirim de bitecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön