29 / 04 / 2024

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz

EYT ile emeklilik hayallerine kavuşacak vatandaşlar sevincini yaşarken, Emekli olmak için eksik prim günlerini tamamlamak için çabalayan vatandaşa devletten sevindiren destek haberi geldi. İşte eksik prim ödemeleri hususunda merak edilen tüm ayrıntılar.



EYT düzenlemesine sayılı günler kala eksik prim gün sayılarını ödeyerek emeklilik hakkı kazanabiliyor. Prim ödemeleri emeklileri sıkıntıya sokarken müjdeli haber de devlet yetkililerinden geldi. Bayram evvelinde önemli kararlar alınırken 1.500 TL katkı sunulacağı söylendi. İşte eksik prim ödemeleri hakkında merak edilen tüm ayrıntılar.

EYT'LİLERE 1500 TL PRİM DESTEĞİ

EYT düzenlemesi bağlamında emekli olmak için prim gün sayısı koşulunu sağlaması gerekiyor. Prim ödemesi için 8.106 TL ödeme koşulu varken artık ödenecek bedel 6.605 TL olarak söylendi. EYT baplamında emekli olacak vatandaşlar için prim desteği sunulurken EYT'li olup çalışan vatandaşlar için de prim desteği ödemeleri hakkında 5 madde açıklandı. Yapılan açıklama ile milyonlarca vatandaş mutlu olurken usul ve esaslar arasında teşvik ödemesinin 1.500 TL olduğu açıklandı.

5 MADDEDE AÇIKLAMA YAPILDI

EYT bağlamında yer alan vatandaşlar için önemli bir yere sahip olan prim ödemeleri için 5 puanla prim teşviki açıklandı. Yapılan açıklamada yer alan 5 madde şu şekildedir:

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz

EYT'lilerin istihdamda kalması için sunulacaş teşviği elde etmek için çalışana ilk defa emekli maaşı bağlanması ve işverenin zamanı geçmiş sigorta primi borcu olmaması istenecek. Bir başka işletmesinden SGK’ya prim borcu olan işveren, borçsuz işletmesi için de prim katkısı harici tutulacak.

Yapılan düzenleme bağlamına prime esas kazanç bedelinin 30.000 TL olması halinde EYT'li çalışana işveren aracılığı ile ödenmesi gereken 8106 TL'lik sosyal güvenlik destek priminin  1.501 TL'si devlet vesilesi ile desteklenecek. Bu bağlamda iş veren 8.106 yerine 6.605 TL ödeme yapacak. Tekrar işe giren EYT ile ise çalıştığı zaman süresince işverenin sağladığı teşviklerden faydalanabilecek.

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz


Geri Dön