03 / 05 / 2024

EYT’de son dakika açıklaması! Sözleşmeli personel kadroya girecek mi? Bakan Bilgin açıkladı

EYT’de son dakika açıklaması! Sözleşmeli personel kadroya girecek mi? Bakan Bilgin açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve sözleşmeli personel konuları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…



EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İLE İLGİLİ SON DAKİKA

Bakan Vedat Bilgin, bir gazetecinin, "Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışmada son durum nedir?" sorusuna ise şu cümleler ile yanıt verdi:

"Bu konu aralık ayında Meclis’te olacak. Bu tür düzenlemelerin teknik çalışmalarını biz yaparız, nihai kararı Meclis verir. Çünkü TBMM'nin iradesi kanun yaparak, uygulamaları denetleyip tecelli eder. Demokratik sistemin esasında meclis bulunur. Meclis, yasaları yaparak, yasa yapma gücünü, iradesini ortaya koyup bizim hazırlık yaptığımız teknik çalışmaları yasaya dönüştürüp milletin sorunlarını çözüyor. EYT de aynı şekilde bunlardan biri."

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KONUSU

Başka bir gazetecinin de, "Sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili son durum nedir?" sorusu üzerine Bilgin, "O çalışmamız da bitti diyebilirim. Üzerinde son bir çalışma yapıp, Bakanlar Kurulu’nda Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile paylaştıktan sonra tahmin ediyorum kısa süre içerisinde uygulamaya geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

EYT’de son dakika açıklaması! Sözleşmeli personel kadroya girecek mi? Bakan Bilgin açıkladı

Kiracılar dikkat! Bu yöntemle dolandırılabilirsiniz

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı kaç lira? 18 Eylül 2022

Altında tehlike çanları çalıyor! Altına yatırım yaptıysanız yandınız! Kötü günler bekliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön