28 / 04 / 2024

Son dakika… Kadro bekleyen sözleşmeli personel ile ilgili karar çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Son dakika… Kadro bekleyen sözleşmeli personel ile ilgili karar çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada kadro bekleyen sözleşmeli personel ile ilgili kararı da açıkladı. Buna göre sözleşmelilerin kadroya geçişinde, 3 yıl bu statüde çalışmış olmaları şartı aranacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de yapılan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti ve yüz binlerce sözleşmelinin merakla beklediği kararı açıkladı.

Açıklanan karar, kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli personeli kısmen sevindirmiş olsa da kurumlar arası geçiş ile ilgili detay moralleri bozdu.

3 YIL AYNI STATÜDE ÇALIŞMIŞ OLMA ŞARTI ARANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmeli personelin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartının aranacağını açıkladı. Öte yandan artı 1 yıl da aday memurluk süresi olacak. Yani sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşmiş olacak.

Mevcut durumda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeli personel hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek. Henüz bu süreyi doldurmamış olan sözleşmeli personel ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edebilecek.

Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında kalan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Açıklanan yeni duruma göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön