29 / 04 / 2024

EYT’de son dakika gelişmesi! Esnaf da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı!

EYT’de son dakika gelişmesi! Esnaf da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı!

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan esnaf, EYT düzenlemesine kendilerinin de dahil edilmesini talep etti.



EYT düzenlemesi henüz kanunlaşmamışken, esnaf da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaparak, yasaya kendilerinin de dahil edilmesi talebinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesi kapsamında esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik sorunlarının da çözülmesi gerektiğini belirtti.

EYT’de son dakika gelişmesi! Esnaf da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı!

Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektupta, işçilerin 5 bin prim günü ile emekli olacakken, esnaf ve sanatkarların 9 bin prim günü ile emekli olabileceğini ifade ederek aradaki farkın kaldırılmasını talep etti.

Konuyla ilgili TESK’ten yapılan yazılı açıklamada, EYT düzenlemesinde esnaf ve sanatkarların da yer alması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre Palandöken yazdığı mektupta bugüne kadar norm birliği sağlanamadığı için EYT’den esnaf ve sanatkarın yararlanamadığını, esnafın 9 bin iş gününde emekli olduğunu dile getirdi.

SSK’lıların 7 bin 200 iş gününde emekli olduğu için 5 bin gün sigortalı olan vatandaş emekli olduğunu, aynı şekilde kadınların da bundan yararlandığını hatırlatan Palandöken, “Ancak esnaf ve sanatkar 9 bin günde oluyor” diyerek, aradaki prim sayısının önemli olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön