29 / 04 / 2024

EYT'de son viraj! Prim gün sayısı ve hizmet yılı eksik olanlar şimdi bakın! Tüm detaylarıyla duyuruldu!

EYT'de son viraj! Prim gün sayısı ve hizmet yılı eksik olanlar şimdi bakın! Tüm detaylarıyla duyuruldu!

EYT düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla beraber vatandaşlar akıllarındaki soruların yanıtlarını araştırıyor. İşte EYT düzenlemesine ilişkin merak edilen her şey...



EYT konusu ile ilgili neredeyse hemen hemen her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Durum bu şekilde olunca bilgilerin güncellenmesi ya da mevcut bilinenlere yenilerinin eklenmesi gerekli oluyor. 

8 Eylül 1999 öncesinde geçerli olan düzenleme kapsamında,  SSK'lılar 5 bin prim günü ve 20 yıl (kadınlar için) - 25 yıl (erkekler için) sigortalılık süresiyle emeklilik hakkı kazanıyordu. Bağ-Kur'lular ise 9 bin prim günü (erkekler için) - 7 bin 500 prim günü (kadınlar için) emekli olabiliyordu. Ancak 8 Eylül 1999 sonrası getirilen son düzenlmeyle Bağ-Kur'lu ve SSK'lı çalışanlar için bu şartlara ilaveten kadınlarda 58 yaşını, erkeklerde de 60 yaşını doldurma koşulu geldi.

EYT de son viraj! Prim gün sayısı ve hizmet yılı eksik olanlar şimdi bakın! Tüm detaylarıyla duyuruldu!

EYT'de bu yaş şartı kalkıyor. Gelen son dakika bilgilerine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, prim gün sayılarının ise değişmeyeceğine dikkat çekmişti. 

EYT kapsamında, kısmi emeklilik hakkı gündeme getirildi. Bu kapsamda, 15 yıl sigortalılık erkeklerde 55 kadınlarda 50 yaş şartı ile EYT'den yararlanabilecek SSK'lılar 36000, Bağ-Kur'lular ise 5400 günle kısmi emekli olma hakkı elde edecek. 

EYT de son viraj! Prim gün sayısı ve hizmet yılı eksik olanlar şimdi bakın! Tüm detaylarıyla duyuruldu!

EYT düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla beraber vatandaşlar akıllarındaki soruların yanıtlarını araştırıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında EYT ile ilgili olarak "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz" dedi ve en kötü ihtimalle 2023 yılı başında yasalaşacağını belirtti.

İşte EYT düzenlemesine ilişkin merak edilen her şey...


Geri Dön