07 / 05 / 2024

EYT'de yaş sınırı karmaşası! 47-48-49-50 yaşa emeklilikte kademe uygulaması

EYT'de yaş sınırı karmaşası! 47-48-49-50 yaşa emeklilikte kademe uygulaması

TBMM’nin açılmasının ardından EYT konusu yeniden gündeme geldi. Yıl ve prim gününü dolduran sigortalı çalışanlar yıl şartını dolduramadığı için emekli olamamaktaydı. Düzenleme üzerinde teknik çalışmalar devam ederken, alt sınırın ortaya atılması kafaları karıştırdı. İşte tüm detaylar...



7200-9000 GÜN DETAYI ÖNE ÇIKTI
4447 sayılı yasa ile sigortalıların emeklilik tarihi değişmiş, kimi çalışanların 15 yıla varan emeklilik beklemesine yol açılmıştı.

Uzmanlara göre; EYT için birkaç formül öne çıkıyor. Bunlardan ağır basan formülde; kadınlarda 7200, erkeklerde ise 9000 prim gününün dolması yeterli olacak. Bu formül hayata geçerse; yaş şartına bakılmaksızın 50 yaşın altında dahi emekli olmak mümkün olabilecek.

STAJ SİGORTASI GÜNDEMDE
Staj sigortasının emeklilik başlangıcı olarak sayılması için çalışmalar hız kazandı. Staj ve çıraklık sigortalarının sayılması prim hesabını da öne çekebilecek.

18 yaş altında staj yapan veya çalışan kişilerin primleri geçerli sayılıyor ve sigortasının başlangıç tarihi kabul ediliyor. Yatırılan primler de emeklilik hesabına katılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön