29 / 04 / 2024

EYT'den emekli olamayanlara müjde! Kademeli emeklilik için tarih verildi!

EYT'den emekli olamayanlara müjde! Kademeli emeklilik için tarih verildi!

EYT düzenlemesinden yararlanamayan milyonlarca vatandaş kademeli emekliliği yakından takip etmeye başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik için tarih verdi. 



Milyonlarca vatandaş 1999 sonrası kademeli emeklilik çıkacak mı? sorusunu merak ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışma olmadığını söylese de vatandaşlar, umutla kademeli emekliliği araştırıyor.  Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilikte yaş şartı ne? SGK Uzmanı Özgür Erdursun milyonların merak ettiği kademeli emeklilik ile ilgili ayrıntıları açıkladı. 

EYT den emekli olamayanlara müjde! Kademeli emeklilik için tarih verildi!

KADEMELİ EMEKLİLİKTE SON DAKİKA GELİŞMESİ!

SGK Uzmanı Erdursun, kademeli emeklilik için vatandaşları uyararak kısa zamanda beklememelerini söyledi. Erdursun: '' Bakıldığı zaman bir yasal bir hak yok ortada aslında mağduriyet var. Nasıl bir mağduriyet, 8 Eylül 1999 tarihine kadar elinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği olan birisine diyorsunuz ki sigortalı olduysan yaş yok, primini tamamla, emekli ol." dedi. 

EYT den emekli olamayanlara müjde! Kademeli emeklilik için tarih verildi!

HİÇ KİMSE EMEKLİ AYLIKLARINI VEREMEZ

SGK Uzmanı Erdursun: ''9 Eylül'de sigortalı olan kadın 58, erkek ise 60 yaşını bekleyecek.  Yani birine yaş yok birine 58-60 yaş olacak. Bu olmaz yani. Ama bunun için EYT'li vatandaşlara aynı yasal hakkı verilirse bu mümkün olacak bir durum değil. Hiç kimse bu emekli aylıklarını veremez. Türkiye batar zaten.'' dedi. 

9 Eylül 1999'dan sonra sigortalı olanların emeklilik yaşları bir miktar geriye doğru çekilebileceğini söyleyen Erdursun EYT'de olduğu gibi yaş olmadan emeklilik diye bir şey olamayacağını söyledi.

Bundan sonra mümkün olmayacağını açıklayan Erdursun bir kademeyle öne çekilebileceğini fakat kısa vadede beklemediğinin altını çizdi.

EYT den emekli olamayanlara müjde! Kademeli emeklilik için tarih verildi!

CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİNİ İŞARET ETTİ 

Erdursun konuyla ilgili olarak şöyle devam etti: ''Bir yasal hak verilir. Kısa vadede bu hakkın hemen verileceğini düşünmüyorum ama bir sonraki Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde en önemli konulardan bir tanesi olur. Bu seçimde siyasilerin gündemindeyse bir dahaki seçimde daha fazla gündem olur.

Daha çok Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde gündem oluyor. Bir de birkaç seneye kadar ülke ekonomisi toparlanır bu durumda olan kişiler de haklı taleplerini daha rahat bir şekilde yaparlar. Mevcut hükümet normal emeklisine neredeyse aylıklarına artış yapamıyor, size mi hak verecekler!' gibi bir durum oldu şu anda." dedi. 

EYT için yeni yasa teklifi! 1999-2008 arası kademeli emeklilik için düğmeye basıldı!

Geri Dön