07 / 05 / 2024

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT'liler şokta!

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT'liler şokta!

EYt’le emekli olan SSK’lı vatandaşlara ortalama 7.113 TL, esnaf ve çiftçilere 5.867 TL aylık bağlanacak. Buna göre, yüz binlerce emeklinin maaşı asgari ücretin altında kalıyor.



Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yaş şartı olmadan emeklilik hakkı getiren kanun teklifi, aşırı düşük emekli aylıkları sebebiyle büyük hayal kırıklığına yol açtı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan etki analizine göre, yasa çıktığında bu sene 2 milyon 246 bin kişi emekli olacak. Fakat yeni emeklilerin memurlar dışında kalan tamamına yakını asgari ücretin altında maaşla geçinmek zorunda kalacak.

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT liler şokta!

EYT düzenlemesi yasalaştığında emekli olacak Bağ-Kur'lulara ortalama 5 bin 867 lira, SSK'dan emekli olan vatandaşlara da ortalama 7 bin 113 lira aylık bağlanacak. Düzenlemeyle emekliliğe hak kazanacak 496 bin 151 memurdan ise sadece 124 bin 37'sinin emekli olacağı ve bu kişilere ortalama 12 bin 415 TL emekli maaşı bağlanacağı hesaplandı. Emekliye ayrılan memurların büyük bölümü çalışırken aldıkları aylıkların yarısıyla emeklilik hayatını sürdürmeye çalışacak.

İşte detaylar...


Geri Dön