19 / 05 / 2024

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT'liler şokta!

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT'liler şokta!

EYt’le emekli olan SSK’lı vatandaşlara ortalama 7.113 TL, esnaf ve çiftçilere 5.867 TL aylık bağlanacak. Buna göre, yüz binlerce emeklinin maaşı asgari ücretin altında kalıyor.



MALİYET KAFA KARIŞTIRDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT maliyeti için 255 milyar TL rakamını açıklamıştı. Fakat EYT kanun teklifini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun maliyetin 194.4 milyar olacağını ifade etmesi şaşkınlık yarattı.

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT liler şokta!

Düzenlemeye göre, kanun çıktığında bu sene 2 milyon 246 bin kişi emeklilik hakkına kavuşacak. Bu vatandaşlardan 1 milyon 662 bini SSK, 89 bini Bağ-Kur ve 496 bini Emekli Sandığı'na kayıtlı bulunuyor. İlerleyen senelerde ise 2.5 milyon kişinin daha emekli olmaya hak kazanacağı ve toplam emekli sayının 4 milyon 787 bine ulaşacağı hesaplandı. Emeklilik hakkını kazananlardan çalışanlarla Bağ-Kur'luların tamamına yakınının çalışmaya devam edeceği, memurların ise sadece yüzde 25'inin emekli olacağı tahmin ediliyor.

1 GÜNLE 17 YIL BEKLEYECEKLER

EYT'den 8 Eylül 1999 tarihi ve önceki tarihlerde sigortalı olarak çalışanlar faydalanabilecek. Bu tarihten sonra işe girenler ise yaş koşuluna tabi olacaklar. Düzenlemeyi komisyonda savunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bir soru üzerine, 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde işe girmiş bir sigortalının 43 yaşında emekli olacağını, 9 Eylül 1999 tarihinde işe girenlerin emekli olmak içinse 60 yaşını bekleyeceklerini ifade etti.

Bu iddia gerçekse yer yerinden oynar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: “Eğer beklenmedik bir şey olursa...”

Emeklilik hayali suya düşenlere müjde! Borçlu Bağ-Kur’lulara EYT’li olma yolu açıldı

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!


Geri Dön