10 / 05 / 2024

Emeklilik hayali suya düşenlere müjde! Borçlu Bağ-Kur’lulara EYT’li olma yolu açıldı

Emeklilik hayali suya düşenlere müjde! Borçlu Bağ-Kur’lulara EYT’li olma yolu açıldı

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 2 Şubat 2023 tarihli köşe yazısında EYT’den emekli olma hayali suya düşenlere müjde niteliğinde bir yazı paylaştı.



Borcu olan Bağ-Kur’luların EYT’den emekli olma yolunun açıldığını müjdeleyen Doğan’ın 2 Şubat 2023 tarihli yazısı şu şekilde:

TBMM’de iki kanun tasarısı üzerinde görüşmeler sürüyor. Bunlar EYT düzenlemesi ve borç yapılandırması.

EYT düzenlemesi çerçevesinde, çalışma yılını ve gerekli prim gün sayısını tamamlayan vatandaşlar, yaş şartı aranmadan emekli olacak. EYT düzenlemesinden toplamda 6 milyon vatandaşın yararlanması, ilk etapta da 2 milyon vatandaşın emekli olması bekleniyor. Bunlardan bazıları da 4/B statüsünde olanlar, yani Bağ-Kurlular.

Emeklilik hayali suya düşenlere müjde! Borçlu Bağ-Kur’lulara EYT’li olma yolu açıldı

Bağ-Kur’luların, EYT’den faydalanabilmesi için kadınların 7200 prim günü, erkeklerin de 9000 prim günü doldurmuş olmaları gerekiyor. Bu şartları sağlayan Bağ-Kur’lular, düzenleme yasalaştığı zaman, emekli olabilecek. Fakat ciddi sayıda Bağ-Kur’lu da EYT’den yararlanamıyor. İşte, bu vatandaşların imdadına da TBMM’de görüşmeleri süren borç yapılandırma tasarısı yetişiyor. Her iki düzenleme yasalaştığı zaman, borçlu Bağ-Kur’lular da EYT’den faydalanıp, emekli olabilecek. Nasıl mı? Anlatayım.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön