Kent Haberleri

EYT’lilere müjde! Bir maaş da oradan alacaklar! Haberi duyan EYT’liler kulaklarına inanmıyor!

EYT'lilerin ilk maaşı nisan ayında hesaplara yatacak. Şu anda 8 bin liraya dayanan promosyon miktarlarının daha da yukarı çıkması bekleniyor. EYT’li vatandaşlar nisanda maaşı yanında bir maaş promosyon ve 1100 lira bayram ikramiyesi olmak üzere 15 ila 30 bin lira arasında para alacak. Müşteri kazanmak için çeşitli kampanyalar yürüten bankalar emekli promosyonları için de hazırlıklar konusunda kolları sıvadı

EYT düzenlemesinin yasalaşması ile birlikte 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek olması, bankaların iştahını yeniden kabarttı. Müşteri kazanmak için çeşitli kampanyalar yürüten bankalar emekli promosyonları için de hazırlıklar konusunda kolları sıvadı.

Bankalar 8 bin TL’ye kadar olan promosyonlarla ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Kamu bankaları ve özel bankalar, banka promosyonları için çeşitli kampanyalar üzerinde çalışmaya başlarken ilk rakamlar telaffuz edilmeye başlandı.

EYT sonrasında emeklilik hakkı elde edenler, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten veya emeklilik işlemleri sırasında SGK'dan seçebilecek. Bu sayede EYT'linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılacak. Kamu ve özel bankalar emeklilere üç sene taahhüt ile kendi şubelerinden aylık almaları durumunda emekli promosyon ödemesi yapıyorlar.

İşte detaylar...

Bankalar aynı zamanda, prim ödemesi yapacak emekli adaylarına 1.78 faiz oranıyla EYT kredisi veriyor. Nisan ayında ilk aylığını alacak yeni emekli bir maaş da bankadan promosyon olarak alırken Ramazan Bayramı sebebiyle 1100 lira ikramiye alacak. Bu sayede bir EYT’linin emekliliğin ilk ayında eline 15 ila 30 bin TL arasında bir para alacak.

BANKALARIN PROMOSYON YARIŞI BAŞLADI

 Bankalar yeni emeklileri ve daha yüksek aylık alacak mevcut emeklileri kendi bankasına çekmek için daha yüksek miktarlarda promosyonlara çıkabilir. Bu kapsamda emekli promosyon tutarlarının özel bankalarda 10-15 bin lira arasında şekillenmesi bekleniyor.

EYT'li vatandaşlar bu sayede banka seçerken kendileri için en iyi şartları sağlayan ve en yüksek promosyon ödemesi yapan kurumları tercih edecek. EYT’yle beraber emekli banka promosyonu kampanyası yarışına pek çok banka katılıyor.

BANKALAR EYT İÇİN KREDİ KAMPANYALARINA BAŞLADI

EYT yasasından yararlanabilmek için prim ödemesi bulunan EYT’lilere yönelik bankalar da kredi kampanyalarını duyurmaya başladı. Bu çerçevede Akbank, SGK prim borcunu ödemek için Akbank EYT Kredisi kullanacak müşterilerine yüzde 1.78’den başlayan faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlıyor.

SGK emekli aylığını Akbank’tan alanlara ise 8.500 liraya varan ödül fırsatı sunuyor. Garanti Bankası da EYT kredisi duyuran bankalar arasında yer alıyor. Banka tarafından yapılan açıklama SGK prim borcunu ödemek isteyen kişilerin krediden yararlanabileceği belirtildi.

Garanti Bankası EYT kredisi almak isteyenler 100 bin liraya kadar varan kredi seçenekleriyle krediden yararlanabilecek olanların maksimum geri ödeme taksit tutarı 9.667 lira oluyor. Kredilerde 50 bin liraya kadar olan seçeneklerde yüzde 2,54, 75 bin TL’ye kadar olan kredide faiz yüzde 1,91, 100 bin TL’ye kadar olan kredilerde faiz oranı yüzde 1,89 olarak belirlendi.

Sıfır araçlara son bir ayda yüzde 8 zam! Nedeni ise bambaşka! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Altında çarşamba ve cumaya dikkat! Uzmanlar nedenini tek tek açıkladı!

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!