05 / 05 / 2024

EYT'liler bu habere dikkat: İlk emekli aylıkları ne zaman alınacak?

EYT'liler bu habere dikkat: İlk emekli aylıkları ne zaman alınacak?

TV100 yazarı Özgür Erdursun EYT'lilere çağrıda bulundu. "Emeklilik planınızı yapın, eksiklerinizi tamamlayın" diyen Erdursun, EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağını açıkladı.



Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için geri sayım başladı. Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların merakla beklediği düzenleme aralık ayı içerisinde çıkacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in en son açıklamasına göre EYT'de 1999 öncesindeki mevzuatta değişiklik yapılmayacak. Buna göre kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl şartı geçerli olacak. 

Düzenleme öncesinden TV100 yazarı Özgür Erdursun EYT'lilere çağrıda bulundu. "Emeklilik planınızı yapın, eksiklerinizi tamamlayın" diyen Özgür Erdursun, EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağını açıkladı. 

Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

EYT liler bu habere dikkat: İlk emekli aylıkları ne zaman alınacak?

"EYT’liler Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in son açıklamaları sonrasında emeklilik için kendilerinden ayrıca prim günü istenmeyeceğini öğrendiler. Başka bir ifadeyle, EYT’liler 8 Eylül 1999 tarihine kadar SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan istenilen günle emekli olacaklar.

SSK’lı kadınlar ve erkekler 5000 gün, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda ise kadınlar 7200, erkekler 9000 prim gün sayılarını tamamladıklarında emekli olacaklar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön