19 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Bu detay sizi emeklilikten edebilir

EYT'liler dikkat! Bu detay sizi emeklilikten edebilir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu yeni yılın hemen öncesinde çözüme kavuştu. Gelecek hafta Meclis’e sunulacağı tahmin edilen EYT düzenlemesinde erken emeklilik yolu arayanlar için yeni bir detay olduğu öğrenildi. İşte o detay...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin yasa teklifinin gelecek hafta Meclis'e sunulacağı tahmin ediliyor. 2 milyon 250 bin kişiye emekli aylığı alacak. Prim ve süre açısından eksiği olanlar da tamamlayarak sisteme girecek. Başvuru öncesi, hatalı işe giriş tarihi, primlerin düzeltilmesi, eksik günlerin tamamlanması, yanlış meslek kodların kontrol edilmesi önem arz ediyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, çalışılan yıllar, çalışma süreleri emekli aylığı üzerinde önemli rol oynayacak. Kırkın üzerinde iş kolunda geçerli olan yıpranma payı (fiili hizmet süresi zammı), her bir çalışan için özel olarak oluşturulan meslek kodları da erken emeklilik kapısı açmakta. Yıpranma hakkı olan bir meslek sınıflandırmasındaki meslek kodunun doğru girilmesi gerekmekte. Yasa gereği tehlikeli ve ağır işte çalışanlara yıpranma hakkı verilmekte. Ağır bir meslekte çalışanların yıpranma payı ile erken emeklilikleri mümkün durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön