29 / 04 / 2024

EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika!

EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyordu. EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika! 



Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyordu fakat 10 şehri etkileyen Kahramanmaraş depremi ardından milli yas ilan edildi. 

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından büyük bir yıkım yaşadı. Depremlerin ardından milli yasın yanı sıra afet bölgeleri için OHAL de ilan edildi. Bu gelimelerin ardından TBMM'ye gelecek düzenlemeler sık sık araştırılmaya başlandı. 

EYT ne zaman çıkacak, ertelendi mi sorularının yanıtları da merak ediliyor. 

EYT liler dikkat! EYT yasası 2023 te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika!

Teklifin basit, sade, uygulanabilir, en geniş kapsamlı ve eşitlikçi olduğuna dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Prim gün sayısı, çalışma süresi ve yaş şartından iki şartı yerine getirenler yani prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran istinasız herkes emekli olmaya hak kazanacak" açıklamasında bulunmuştu. 

İşte EYT'deki son durum...


Geri Dön