17 / 05 / 2024

EYT’liler dikkat! EYT başvurunuz geçersiz sayılabilir! Bu kriterlere dikkat edin!

EYT’liler dikkat! EYT başvurunuz geçersiz sayılabilir! Bu kriterlere dikkat edin!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 1.6 milyon başvurudan 600 bine yakın kişinin işlemleri tamamlanırken, mükerrer ve prim borçlusu olanların başvuruları geçersiz sayılıyor. Uzmanlar borçların ödenmesi konusunda uyardı.



ÜÇ KOLDAN BAŞVURU

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, internet üzerinden gerçekleştirilen mükerrer başvurular SGK çalışanlarının işlem yükünü artırırken, hali hazırdaki başvuruların da hızlı sonuçlanmasını engel oluyor. EYT yasasından faydalanmak için internetten, posta aracılığı ile hem de direkt SGK merkezlerine olmak üzere aynı anda üç yoldan başvuru yapan vatandaşlar da oluyor.

Bağ-Kur borcu olan vatandaşların emekli olabilmesi için öncelikle bu borcu kapatması gerekiyor. Zira, EYT başvurusunu yapsa da emeklilik işlemleri tamamlanmıyor. 

EYT’liler dikkat! EYT başvurunuz geçersiz sayılabilir! Bu kriterlere dikkat edin!

GSS BORCU OLANLAR DİKKAT

GSS borcu bulunması SSK ve Emekli Sandığı çerçevesindeki sigortalı çalışanlara emekli maaşı bağlanmasına engel olmuyor. Fakat Bağ-Kur çerçevesinde emekli maaşı bağlanacak sigortalı çalışanların GSS borcunu ödemesi gerekiyor. Kısmi ve yarı zamanlı çalışan vatandaşlar için primler tamamlanabilecek. SGK mevzuatına göre 2008 yılından sonra isteğe bağlı sigorta priminin sigortalılık süresine sayılması bakımından bir yıl yatırılması gerekiyor. Emeklilik dilekçesi de borcun ödendiği tarihte geçerli sayılacağından emekli maaşı borcun ödendiği tarihi takip eden ayın başında yatmaya başlayacak.

Kira fiyatları düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı!

Ekonomistlerden tedirgin eden açıklama: Dolar/TL kuru korkusu her geçen gün büyüyor

ŞOK’ta yüzlerce üründe bayrama özel indirimler! TV ünitesi 800 TL, üç kapaklı gardırop 1800 TL, çekmeceli şifonyer 1150

Geri Dön