07 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Hangi durumlarda bayram ikramiyesi alabilirsiniz? Hemen bu detaylara bakın!

EYT'liler dikkat! Hangi durumlarda bayram ikramiyesi alabilirsiniz? Hemen bu detaylara bakın!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanarak emekli olanların bir kısmı geçmişte memurluk yapıp sonra SSK veya BAĞ-KUR’a tabi çalışarak hizmet birleştirmesi yapanlardan meydana geliyor. Peki bu durumda emekli ikramiyesi alınabiliyor mu?  



MEMURLUKTAN ASKERLİK GEREKÇESİYLE AYRILDIKTAN SONRA MEMURİYETE DÖNMEYENLER 

657 Sayılı Kanun uyarınca, muvazzaf askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınan devlet memurları, askerlikten sonra memuriyete dönmek isterlerse terhis tarihi itibarıyla 30 gün içinde kurumlarına başvuru yapmak ve kurumları da başvurma tarihinden itibaren azami 30 gün içinde göreve başlatmakla yükümlü. 

Askerlik sebebiyle memurluktan ayrılan ve askerlik sonrası memurluğa dönmek için başvuru yapmayanlar, hizmet birleştirmesiyle emekli olduklarında memurlukta geçen süreleri için emekli ikramiyesi alma hakkına sahip oluyor. 

Bu haktan faydalanabilmek için hizmet belgesinde “Askerlik nedeniyle istifa” ibaresinin olması ya da görevinden askerlik nedeniyle istifa etmiş olduğunun belirlenmesi gerekiyor. 

Askerlik gerekçesiyle istifa ederek memuriyetten ayrılan ve bir daha memuriyete dönmemiş olanlara, memuriyet görevinin sona erdiği tarih dikkate alınmadan emekli ikramiyesi veriliyor. 

EYT liler dikkat! Hangi durumlarda bayram ikramiyesi alabilirsiniz? Hemen bu detaylara bakın!

Evlendiği tarihten itibaren bir sene içinde evlilik sebebiyle memuriyetten ayrılan kadınlar daha sonra SSK ya da BAĞ-KUR kapsamında çalışarak hizmet birleştirmesi suretiyle emekli olduklarında memurlukta geçirdikleri süreler için emekli ikramiyesi alabiliyor. 

Dış ticaret açığı Nisan'da yüzde 42 arttı!

Tahıl Koridoru'yla buğday fiyatları yarıya düştü! Buğday alım fiyatları açıklandı mı? Borsa borsa son fiyatlar!

ŞOK'ta çılgın yeni indirimler! Ace klasik 26 TL'ye, tost peyniri 132 TL'ye, robot süpürge 3.999 TL'ye düştü!

 


Geri Dön