29 / 04 / 2024

EYT'liler dört gözle bekliyor! Peki EYT'de kim, ne kadar maaş alacak? İşte merak edilen o liste

EYT'liler dört gözle bekliyor! Peki EYT'de kim, ne kadar maaş alacak? İşte merak edilen o liste

EYT düzenlemesiyle ilgili takvim Ocak ayı sonuna kadar tamamlanırsa, emeklilik başvurularının yapılmasının ardından emekli aylıklarının Mart ayında hesaplara yatması öngörülüyor. Peki EYT emeklileri ne kadar maaş alacak? EYT'lilerin maaşları nasıl hesaplanacak?



EYT düzenlemesinin Şubat ayında yasalaşması bekleniyor. İlk maaşların ise Mart ya da Nisan ayında EYT'linin eline geçmesi öngörülüyor. En çok merak edilen ise EYT'lilerin alacağı maaş. EYT'de 5 bin gün primi olan bir çalışanın geliri sürekli olarak asgari ücretten gösterilmişse, alacağı emekli maaşının en alt sınır olan 5500 liranın altına kalması bekleniyor. Ancak bu rakamlar daha önce olduğu gibi Hazine tarafından tamamlanarak 5 bin 500 lira yükseltileceği ifade ediliyor.   

ÜÇLÜ KARMA SİSTEMLE HESAPLANACAK

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön